x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018. Brazilia - Elveţia 1-1. O nouă surpriză

Cupa Mondiala 2018. Brazilia - Elveţia 1-1. O nouă surpriză

18 Iun 2018   •   06:25
Cupa Mondiala 2018. Brazilia - Elveţia 1-1. O nouă surpriză

Brazilia, una dintre favoritele Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, a reuşit doar un rezultat de egalitate cu Elveţia 1-1 (1-0), duminică seara, pe Rostov Arena din Rostov pe Don, în Grupa E a competiţiei.

La fel ca vicecampioana mondială Argentina (1-1 cu Islanda) sau campioana mondială Germania (0-1 cu Mexic), Selecao nu a izbutit sp debuteze cu dreptul în Rusia, în faţa unei echipe foarte solide, disciplinate, care a reuşit să anihileze fantezia sud-americană.

Philippe Coutinho (20) a marcat pentru cvintupla campioană mondială, însă Elveţia a egalat după pauză, prin Steven Zuber (50).

Prima ocazie a partidei a fost semnată de Dzemaili (3), care a reluat peste poartă.

Brazilia a pus stăpânire pe joc şi a trecut pe lângă deschiderea scorului în min. 11, când o eroare a lui Schaer i-a oferit mingea lui Paulinho în 6 metri, dar jucătorul Barcelonei a trimis puţin pe lângă.

Selecao a deschis scorul în min. 20, prin Coutinho, cu un şut splendid din colţul careului, la bara a doua, mingea a izbit stâlpul porţii şi a intrat în plasă.

Echipa ''auriverde'' nu a forţat, dar îşi putea mări avantajul în finalul primei reprize, când Thiago Silva a reluat cu capul peste poartă (45+2).

Elveţia a reuşit egalarea la scurt timp după pauză (50), prin Zuber care a reluat cu capul, după ce l-a împins uşor pe Miranda, mingea centrată din corner de Shaqiri.

Sud-americanii au asediat poarta lui Sommer, dar defensiva elveţiană a funcţionat aproape perfect, dar când a fost depăşită a intervenit providenţa.

Coutinho (58) a avut două şuturi în blocaj, iar apoi mingea trimisă de Neymar a fost deviată în corner. Coutinho (70) a ratat o mare ocazie, după pasă foarte bună de la Neymar, şutând alături de poartă.

Elveţia a mai avut ieşiri din propria jumătate, dar singura dată când a reuşit să finalizeze a fost în min. 73, când Dzemaili a şutat din marginea careului, dar Alisson a prins.

Brazilia a solicitat penalty la un contact între Akanji şi Gabriel Jesus (74), dar arbitrul nu a dorit să apel nici la asistenţa video.

Neymar (78) a şutat de la distanţă, dar a prins Sommer, Firmino (80) a tras din unghi, mult peste poartă, Neymar (88) a trimis cu capul pe centrul porţii, pe direcţia lui Sommer, care apoi a scos mingea trimisă cu capul de Firmino (90). Miranda a tras pe lângă poartă din careu (90+1), iar ultima ocazie a fost reluarea lui Renato Augusto, respinsă salvator de Schaer (90+6).

Brazilia s-a impus în trei din cele nouă confruntări cu Elveţia, Nati a câştigat de două ori, iar alte patru meciuri s-au încheiat la egalitate. Ambele meciuri directe de la Cupa Mondială s-au terminat la egalitate, primul în 1950, în Brazilia, scorul fiind 2-2. Ultima confruntare a fost un amical jucat în august 2013, Elveţia învingând cu 1-0.

Brazilia avea de luat o revanşă şi după eşecul suferit la Cupa Mondială Under-17 din 2009, când Elveţia se impunea cu 1-0 şi ulterior cucerea titlul. La echipa din Ţara Cantoanelor jucau atunci Xhaka, Seferovic şi Rodriguez, iar pentru brazilieni evoluau Alisson, Casemiro, Coutinho şi Neymar.

Serbia este liderul Grupei E, după 1-0 cu Costa Rica.

Următoarele meciuri vor fi pe 22 iunie, Brazilia - Costa Rica, la Sankt Petersburg (stadionul Sankt Petersburg), şi Serbia - Elveţia, la Kaliningrad (stadionul Kaliningrad).

Brazilia - Elveţia 1-1 (1-0)
Au marcat: Philippe Coutinho (20), respectiv Steven Zuber (50).
Rostov pe Don, Rostov Arena: 43.109 spectatori
Cupa Mondială FIFA 2018, Grupa E

Au evoluat echipele:
Brazilia: 1. Alisson Becker - 14. Danilo, 2. Thiago Silva, 3. Miranda, 12. Marcelo (căpitan) - 5. Casemiro (17. Fernandinho, 60), 15. Paulinho (8. Renato Augusto, 67) - 19. Willian, 11. Philippe Coutinho, 10. Neymar - 9. Gabriel Jesus (20. Roberto Firmino, 79). Selecţioner: Tite.
Rezerve neutilizate: 16. Cassio Ramos, 23. Ederson - 4. Pedro Geromel, 6. Filipe Luis, 13. Marquinhos, 22. Fagner, 18. Fred, 7. Douglas Costa, 21. Taison.


Elveţia: 1. Yann Sommer - 2. Stephan Lichtsteiner (căpitan; 6. Michael Lang, 87), 22. Fabian Schaer, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez - 11. Valon Behrami (17. Denis Zakaria, 71), 10. Granit Xhaka - 23. Xherdan Shaqiri, 15. Blerim Dzemaili, 14. Steven Zuber - 9. Haris Seferovic (7. Breel Embolo, 80). Selecţioner: Vladimir Petkovic.
Rezerve neutilizate: 12. Yvon Mvogo, 21. Roman Burki - 3. Francois Moubandje, 4. Nico Elvedi, 20. Johan Djourou, 8. Remo Freuler, 16. Gelson Fernandes, 18. Mario Gavranovic, 19. Josip Drmic.

Arbitru: Cesar Ramos; arbitri asistenţi: Marvin Torrentera, Miguel Hernandez (toţi din Mexic); arbitru de rezervă: John Pitti (Panama), arbitru asistent de rezervă: Gabriel Victoria (Panama)
Arbitru video: Paolo Valeri (Italia); arbitri asistenţi video: Elenito Di Liberatore (Italia), Mauro Vigliano (Argentina), Gianluca Rocchi (Italia)
Cartonaşe galbene: Lichtsteiner (31), Casemiro (37), Schaer (65), Behrami (68).AGERPRES

×