x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Jucatorii Islandei despre echipa Nigeriei

Cupa Mondiala 2018: Jucatorii Islandei despre echipa Nigeriei

21 Iun 2018   •   14:46
Cupa Mondiala 2018: Jucatorii Islandei despre echipa Nigeriei

Selecţionerul Islandei, Heimir Hallgrimsson, a opinat că Nigeria, adversara de vineri din Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia, este o echipă foarte bună cu multe calităţi individuale.

 

''Principala lor calitate este cea fizică, sunt rapizi, sunt buni atleţi şi aleargă mult, a declarat selecţionerul Islandei la conferinţa de presă dinaintea meciului. Au un joc direct şi sunt buni pe contraatac. Dacă ne uităm la meciurile lor de anul trecut, se remarcă o ameliorare din punct de vedere tactic. Ca individualităţi, sunt 6 jucători în Premier League, unul în La Liga şi unul în Serie A. Ei joacă în fiecare weekend în cele mai bune campionate. Sunt o echipă foarte puternică, cu multe calităţi individuale''.

Hallgrimsson a opinat că sunt şanse minime ca Johann Berg Gudmundsson să fie recuperat până la ora meciului de vineri: ''Are puţine şanse să fie pregătit pentru a juca mâine. Noi am dat minute de joc în meciurile de pregătire şi altor jucători, aşa că nu va fi o problemă. Asta nu ne va schimba planul nostru de joc''.

Cele două echipe s-au înfruntat o singură dată, în 1981, într-un meci amical la Reykjavik, câştigat cu 3-0 de gazde. Islanda vine după o remiză cu Argentina (1-1), iar Nigeria a pierdut partida de debut cu Croaţia (0-2) la CM 2018.

Nigeria, la a şasea sa Cupă Mondială, a trecut de grupe în trei rânduri. ''Super Vulturii'' au cel mai tânăr lor de la Cupa Mondială din Rusia, în timp ce Islanda este una dintre cele mai vârstnice. AGERPRES

×