x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Nici Messi nu a putut evita dezastrul!

Cupa Mondiala 2018: Nici Messi nu a putut evita dezastrul!

22 Iun 2018   •   08:47
Cupa Mondiala 2018: Nici Messi nu a putut evita dezastrul!

Invinsi de croati cu scorul de 3:0, fotbalistii argentinieni au trait joi, la Nijni-Novgorod, o mare deziluzie. Neputincios, Lionel Messi, a fost incapabil sa evite dezastrul.

 

Cu privirea in pamant, precum un porumbel ranit, Lionel Messi se retrage de pe teren. Nici un semn de furie. Doar o sumbra resemnare care surprinde. Dupa trei goluri marcate de croati, el intoarce spatele bucuriei adversarilor de parca ar dori sa uite mai repede acest cosmar.

La trei zile dupa ce au fost incapabil sa bata Islanda (1:1), sud-americanii parca s-ar fi pierdut in fata Croatiei, la cateva azvarlituri de bat de raul Volga, unde troneaza impunatorul stadion Arena din Nijni-Novgorod. Pe teren, capitanul selectionatei Argentinei, vedeta Barcelonei, a fost oarecum eclipsat de omologul croat, nimeni altul decat Luka Modric, de la Real Madrid.

Simtindu-se excelent pe gazon, croatii au demonstrat, in frunte cu liderul lor, ca fotbalistii din Balcani nu au de ce sa invidieye legendara tehnica sud-americana. La al doilea gol, dintr-un croseu demn de un pas de tango si o lovitura perfect masurata, Modric i-a uluit pe spectatorul cu talentul sau in fata caruia Messi a ramas "fara replica", comenteaza cotidianul Le Monde. 

"Nu ar trebui sa ne surprinda. Este cat se poate de logic. Il avem pe Messi si atat. Nu exista directie de joc. Sampaoli nu trebuia sa fie antrenorul nostru", a declarat unul dintre suporterii argentinieni. "Sampaoli nu stia ce sa faca", a adaugat altul. Intr-adevar, un singur om, Messi, nu poate face totul. In aparare si la centrul terenului, cu exceptia lui Javier Mascherano, mereu la post, nimic nu e sigur. Jorge Sampaoli schimba aproape totul de la un meci la altul. 

×