x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Suporteri straini, arestati la Moscova!

Cupa Mondiala 2018: Suporteri straini, arestati la Moscova!

19 Iun 2018   •   09:40
Cupa Mondiala 2018: Suporteri straini, arestati la Moscova!

Patru ceteteni straini, sositi la Moscova in calitate de suporteri pentru Cupa Mondiala 2018, au fost retinuti si arestati, fiind suspectati de comiterea mai multor infractiuni, a anuntat seful directiei penitenciarelor municipale (FSIN), Serghei Tzygankov.

 

Potrivit spuselor sale, cei patru straini au fost dusi intr-unul din centrele de detentie din capitala rusa, unde li s-a explicat care sunt drepturile si obligatiile lor, au fost instruiti in privinta ordinii si regulilor interne.

"Dupa vizita medicala, cei patru au avut posibilitatea sa se spele si au primit haine curate. Conform legislatiei ruse, toti cei care se afla in detentie preventiva dispun de un loc individual de dormit, primesc astenuturi noi, precum si obiecte de prima necesitate. Zilnic sunt plimbati, iar saptamanal se schimba asternuturile", a detaliat Tzygankov.

El a sublinait ca la unitatea SIZO-5, unde au fost internati suspectii, toate celulele sunt dotate in conformitate cu cerintele legislatiei internationale. "Toti cei aflati in detentie, inclusiv cetatenii straini, primesc hrana de trei ori pe zi. Apa rece si calda. Apa imbuteliata, produse alimentare si alte obiecte pot fi achizitonate prin magazinul online", a adaugat oficialul rus.

El a subliniat ca, in shimbul unei taxe, detinutii pot merge la sala de sport, echipata cu diferite aparate corepunzatoare, pot face dus dupa aceea. Fiecare centru dispune de personal vorbitor de limbi straine, de aceea la toate intrebarile cetatenii straini primesc raspunsuri competente", a afirmat interlocutorul agentiei Interfax.

×