x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Cupa Mondiala 2018: Suporterii columbieni, sub focul criticilor

Cupa Mondiala 2018: Suporterii columbieni, sub focul criticilor

21 Iun 2018   •   12:45
Cupa Mondiala 2018: Suporterii columbieni, sub focul criticilor

Indignare pe reţelele de socializare, o concediere şi chiar o condamnare diplomatică, acesta este preţul plătit de fanii columbieni pentru excesele de la Cupa Mondială de fotbal din Rusia, între insulte sexiste şi consum de alcool camuflat pe stadion.

 

Două înregistrări video devenite virale pe internet după înfrângerea Columbiei în faţa Japoniei (1-2), marţi, se află în centrul criticilor la adresa fanilor "Cafeteros".

În prima, un oarecare Guillermo Morales, în tricoul său columbian, se filmează în timp ce abordează două suportere japoneze, cu pretextul de a le felicita pentru victoria niponă. Dar fanul profită apoi de necunoaşterea limbii spaniole şi le pune să repete pe cele două femei: "Yo soy perra" ("Sunt o căţea"), iar cele două s-au conformat.

Într-o altă înregistrare apar trei suporteri în plină manifestare pe stadionul din Saransk, cu mari doze de alcool camuflate în binocluri, o practică evident interzisă de FIFA şi de legea rusă.

Unul din fanii columbieni, angajat al companiei aeriene Avianca, a fost concediat în urma acestor incidente. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe din Columbia a lansat un apel la ordine şi la respectarea legii de către suporterii columbieni.

Suporteri brazilieni, argentinieni şi peruani au fost, de asemenea, criticaţi pe reţelele de socializare pentru derapajele lor sexiste în Rusia de la debutul Cupei Mondiale. Peste 11.000 de columbieni se află în Rusia. AGERPRES

×