x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simon Biles, acuzații de abuz sexual împotriva doctorului echipei de gimnastică a SUA

Simon Biles, acuzații de abuz sexual împotriva doctorului echipei de gimnastică a SUA

16 Ian 2018   •   11:42
Simon Biles, acuzații de abuz sexual împotriva doctorului echipei de gimnastică a SUA

Simone Biles este ultima atletă care a mărturisit că a fost abuzată sexual de fostul doctor al echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, Larry Nassar, scrie The Guardian.

Biles, care a câștigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, a descris abuzul într-o postare pe care a făcut-o pe contul ei de Twitter, luni.

„Majoritatea mă cunoașteți drept o fată veselă, agitată și energică”, a scris aceasta. „Dar în ultima vreme... M-am simțit puțin căzută și cu cât încerc mai mult să opresc vocile din capul meu, cu atât țipă mai tare. Nu îmi mai e teamă să îmi spun povestea. Sunt, de asemenea, una dintre multe supraviețuitoare ale abuzurilor sexuale ale lui Larry Nassar. Vă rog să mă credeți când vă spun că a fost mult mai greu să spun aceste cuvinte în gura mare decât să le așez acum pe hârtie. Există mai multe motive pentru care am fost reticentă în a-mi spune povestea, dar acum știu că nu este vina mea.”

Nassar, doctor pentru multă vreme al echipei de gimnastică a Statelor Unite ale Americii, acuzat de abuz sexual de peste 140 de femei și fete, își așteaptă sentința după ce a pledat vinovat de șapte ori pentru conduită sexuală de gradul întâi la un tribunal din Michigan, anul trecut.

Acesta a fost condamnat la 60 de ani de închisoare într-un alt caz, referitor la niște imagini în care erau surprinse abuzuri asupra copiilor.

„Pentru mult timp m-am întrebat << Am fost prea naivă? A fost vina mea?  >>. Știu acum răspunsurile la aceste întrebări.”, a scris tânăra în vârstă de 20 de ani. „Nu. Nu, nu a fost vina mea. Nu, nu voi căra și nici nu ar trebui să car vina care îi aparține lui Larry Nassar, USAG, și altora”.

×