x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Simona Halep, pe locul 3 în clasamentul celor mai buni sportivi din Balcani

Simona Halep, pe locul 3 în clasamentul celor mai buni sportivi din Balcani

08 Ian 2019   •   13:10
Simona Halep, pe locul 3 în clasamentul celor mai buni sportivi din Balcani

Căpitanul echipei de fotbal a Croaţiei, Luka Modric, a fost desemnat, joi, cel mai bun sportiv din Balcani în 2018, în ancheta agenţiei bulgare BTA, în timp ce jucătoarea română de tenis Simona Halep a ocupat locul al treilea.
Modric a jucat în 2018 finala Cupei Mondiale din Rusia cu naţionala Croaţiei şi a câştigat Liga Campionilor şi Cupa Mondială a cluburilor cu Real Madrid. Croatul a devenit doar al doilea fotbalist care cucereşte acest titlu, după bulgarul Hristo Stoicikov, în 1994.
Câştigătorul trofeului ''Balonul de Aur'' şi cel mai bun jucător al CM 2018, a acumulat 75 de puncte în anchetă, fiind urmat de tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu ATP şi campion la Wimbledon şi US Open, 72 puncte, în timp ce liderul WTA, Simona Halep, campioană la Roland Garros şi finalistă la Australian Open, a ocupat poziţia a treia, cu 65 puncte.

Smona Halep s-a clasat pe locul al doilea la ediţia de anul trecut a anchetei, cu 60 de puncte, devansată de tenismanul bulgar Grigor Dimitrov, 62 de puncte.
La ediţia de anul acesta, a 46-a a tradiţionalei anchete, au mai fost nominalizaţi, din rândul sportivilor români, halterofilul Nicolae Onica, medaliat cu bronz la Mondiale şi cu aur la Europene, canotoarele Mădălina Bereş şi Denisa Tîlvescu, medaliate cu aur la Europene, atât la dublu rame, cât şi la 8+1, Ionela-Livia Lehaci şi Gianina Beleagă, campioane mondiale la dublu vâsle categorie uşoară, handbalista Cristina Neagu, golghetera Ligii Campionilor şi inclusă în echipa ideală a competiţiei, scrimera Ana-Maria Popescu, medaliată cu argint la Mondiale,
halterofilele Elena Andrieş şi Loredana Toma, ambele campioane europene, luptătorul Mihai Mihuţ, campion european, etc.

Clasamentul celor mai buni sportivi din Balcani în 2018, anchetă la care au participat nouă agenţii de presă din regiune: AGERPRES (România), Anadolu (Turcia), ANA-MPA (Grecia), FENA (Bosnia-Herţegovina), HINA (Croaţia), MIA (Macedonia), MINA (Muntenegru), Tanjug (Serbia) şi BTA (Bulgaria):

1. Luka Modric (Croaţia/fotbal) 75 puncte
2. Novak Djokovic (Serbia/tenis) 72
3. Simona Halep (România/tenis) 65
4. Eleftherios Petrounias (Grecia/gimnastică artistică) 46
5. Marin Cilic (Croaţia/tenis) 36
6. Sandra Perkovic (Croaţia/atletism) 33
7. Tijana Boskovic (Serbia/volei) 25
8. Taybe Yusein (Bulgaria/lupte) 20
9. Ramil Guliyev (Turcia/atletism) 18
10. Katerina Stefanidi (Grecia/atletism) 15

 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Simona Halep luka modric