x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi ALERTA la Cluj. Gimnastul Laurențiu Nistor, accidentat la spate, a fost scos cu targa din sala de concurs

ALERTA la Cluj. Gimnastul Laurențiu Nistor, accidentat la spate, a fost scos cu targa din sala de concurs

19 Apr 2017   •   14:34
ALERTA la Cluj. Gimnastul Laurențiu Nistor, accidentat la spate, a fost scos cu targa din sala de concurs

Sportivul Laurențiu Nistor, primul român care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, a suferit, miercuri, o accidentare la spate în urma exercițiului său la bară fixă și a fost scos cu targa din sală de echipa de medici.

La câteva secunde de la începerea exerciţiului, Laurenţiu Nistor a ratat prinderea barei şi a căzut pe burtă la mare distanţă de aparat. Rămas nemişcat, sportivul a fost imediat înconjurat reprezentanţii staff-ului lotului României şi de o echipă de medici. El le-a comunicat acestora că accidentarea a survenit la spate, iar medicii au decis să îi imobilezeze gâtul. Nistor a petrecut câteva minute nemişcat pe saltea, până când medicii l-au scos pe targă, în aplauzele de susţinere ale spectatorilor prezenţi la Sala Polivalentă. 

Accidentarea a survenit chiar în faţa preşedintelui Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, acesta plecând din sală pentru a se interesa de situaţia sportivului. 

Laurenţiu Nistor a fost primul român care a intrat în concurs la Campionatele Europene de gimnastică artistică de la Cluj-Napoca, în a doua subdiviziune de calificări. El a încheiat prima rotaţie la bară fixă şi urma să mai concureze şi la paralele. 

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediţie găzduită de România, la startul competiţiei aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin şi 106 la feminin) din 37 de ţări. 

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache. 

Programul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca este următorul: miercuri - calificări masculin şi ceremonia de deschidere (10,00-20,40), joi - calificări feminin (10,00-20,30), vineri - finală individual compus masculin (13,00 -15,45), finală individual compus feminin (17,30-19,30), sâmbătă - finale masculin la sol, cal cu mânere, inele şi finale feminin la sărituri şi paralele (13,30-16,40), duminică - finale masculin la sărituri, paralele, bară şi finale feminin la bârnă şi sol (13,30-16,40). 

La ediţia de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol şi sărituri), şi două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol şi bârnă). 

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Laurențiu Nistor