x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Antrenament cu public

Antrenament cu public

de Vlad Ionescu    |    16 Aug 2008   •   00:00
Antrenament cu public

HANDBAL  ●  România – Angola 28-23 (16-7)
Fetele lui Tadici şi-au menajat forţele contra africancelor, pe care le-au întrecut la o diferenţă de numai cinci goluri. Atitudine explicabilă însă, cîtă vreme
pentru "tricolore" urmează derby-ul cu Norvegia. rmează derby-ul cu Norvegia.



HANDBAL  ●  România – Angola 28-23 (16-7)
Fetele lui Tadici şi-au menajat forţele contra africancelor, pe care le-au întrecut la o diferenţă de numai cinci goluri. Atitudine explicabilă însă, cîtă vreme
pentru "tricolore" urmează derby-ul cu Norvegia.

Relaxate. Astfel au abordat handbalistele noastre penultimul meci din grupă, cel cu Angola, iar la jumătatea primei reprize tabela de marcaj consemna un scor neaşteptat de strîns, doar 6-5 pentru România. După time-out-ul solicitat însă de antrenorii Gheorghe Tadici şi Dumitru Muşi, lucrurile au intrat pe făgaşul normal, la pauză "tricolorele" avînd un avantaj de nouă goluri. În partea secundă a întîlnirii, africancele au mai redus din handicap, dar n-au reuşit să răstoarne şi calculele hîrtiei. Pentru echipa noastră, aflată la a patra victorie consecutivă, au punctat: Maier (7 goluri), Lecuşanu (4), Amariei, Neagu, Olteanu şi Elisei (cîte 3), Stanca (2), Brădeanu, Meiroşu şi Bîrsan (cîte unul).

LINIŞTIT. "Nu am urmărit să facem scor, ci doar să cîştigăm. Am încercat să dozez efortul jucătoarelor, de aceea au stat mai mult pe teren cele care jucaseră mai puţin pînă acum. Bîrsan, Lecuşanu şi Meiroşu trebuie să fie şi ele în priză şi de aceea aveau nevoie să intre", a spus Tadici la final. Pentru elevele lui Tadici urmează mîine derby-ul cu Norvegia, şi ea cu maximum de puncte, învingătoarea acestei partide asigurîndu-şi locul întîi al grupei şi un traseu în eliminatorii, măcar teoretic, mai uşor.  

Gaţu vrea Brazilia în sferturi

Chiar dacă sînt sigure de calificare încă după meciurile din runda a treia, pentru "tricolore" tot a mai rămas în joc o miză foarte mare, prima poziţie în grupă, cea care le-ar scoate în cale, în sferturi, pe ocupanta locului patru din seria cealaltă. În momentul de faţă, România se situează pe poziţia a doua a grupei, după Norvegia, învingătoare ieri cu 34-24 în meciul cu Franţa şi avînd un golaveraj superior echipei lui Tadici. În grupa B, înaintea ultimei etape, Rusia a scăpat în cîştigătoare, Ungaria şi Coreea de Sud se bat pentru locul secund, iar Brazilia, Germania şi Suedia se luptă pentru ultima poziţie calificantă. Preşedintele FRH, Cristian Gaţu (foto), şi-a exprimat ieri opţiunea în ceea ce priveşte viitoarea adversară a României: "Mi-aş dori ca în sferturi să întîlnim Brazilia. Oricum, chiar dacă nu va fi aşa, sper totuşi ca măcar să nu picăm cu Rusia pe aceeaşi parte a tabloului. Prefer să evităm Rusia pentru că ne dorim o finală cu aceasta, pe care, desigur, să o cîştigăm".

Optimism

"Nu a fost deloc uşor meciul cu Angola, dar asta poate şi pentru faptul că domnul Tadici a încercat mai multe formule de joc. În plus, ştiind că africancele nu sînt inferioare din punct de vedere valoric, cred că am abordat partida şi cu o oarecare relaxare", a spus pentru TVR1, la finalul partidei cu Angola, căpitanul echipei noastre naţionale, Valeria Beşe. Aceasta a vorbit şi despre meciul cu Norvegia: "Întîlnirea cu nordicele va fi cu totul diferită faţă de aceasta, fiindcă în joc va fi locul întîi în grupă". Portarul Luminiţa Huţupan a spus: "Sîntem puţin supărate, dar ne vom mobiliza pentru partida cu Norvegia, pe care trebuie să o cîştigăm".

×
Subiecte în articol: jo 2008