x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Astăzi a fost inaugurat bazinul olimpic Dinamo

Astăzi a fost inaugurat bazinul olimpic Dinamo

10 Noi 2014   •   13:25
Astăzi a fost inaugurat bazinul olimpic Dinamo

Complexul olimpic de natație "Anatolie Grintescu" din incinta bazei sportive Dinamo, care a fost inaugurat luni, are două bazine, dintre care unul competițional, și o capacitate de 800 de locuri pentru spectatori.

Cele două bazine se află în aceeași incintă și sunt acoperite. Bazinul de concurs are 50 pe 25 de metri iar cel de încălzire 25 pe 10 metri. Adâncimea apei este de 2,10 metri.

Complexul deține vestiare, bucătărie, saună, serviciu de control antidoping, sală de forță, club de refacere, sală de conferințe. Sistemul de furnizare, filtrare și evacuare a apei este computerizat.

La inaugurarea bazinului au participat vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, și președintele Clubului Dinamo, Elisabeta Lipă.

"Asistăm la un eveniment care va rămâne cu siguranță în istoria natației, pentru că din acest moment România va putea sta la aceeași masă cu marile state ale lumii când vine vorba de întreceri sportive de mare anvergură", a declarat vicepremierul Gabriel Oprea.

Clubul Dinamo nu a fost ales întâmplător pentru a avea un astfel de bazin, a explicat ministrul Afacerilor Interne.

"Am aprobat cu toată convingerea acest proiect pentru că avem datoria morală de a cinsti munca sportivilor și a le onora visele (...). Din 1949 și până în prezent, secția de polo a Clubului Dinamo a obținut 39 de titluri naționale, ceea ce reprezintă un record pentru România. Sportivii de la Dinamo au mai câștigat o finală a Cupei Europei, trei finale ale Cupei Cupelor (...)", a arătat Oprea, subliniind că aceste rezultate "au în spate multe ore de antrenamente, sacrificii imense, talent".

Complexul olimpic Dinamo va asigura pentru sportivi o bază mai mare de selecție, consideră Oprea.

"Promovarea valorilor ar trebui să reprezinte un sport național (...) Dintre sportivii de performanță care au dus numele țării noastre pe primele locuri amintim pe Anca Pătrășcoiu, care la 16 ani a obținut prima medalie, și Carmen Bunaciu. De aceea, întreaga secție de natație a Clubului Dinamo merită aprecierile noastre. Clubul Dinamo a dat nume mari sportului românesc", a adăugat Gabriel Oprea.

Ministrul de Interne a oferit cu această ocazie plachete omagiale sportivelor Anca Pătrășcoiu și Carmen Bunaciu.

La inaugurarea bazinului olimpic, ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Szabo, a arătat că sportul trebuie să fie o prioritate națională, amintind că primele trei obiective ale sale sunt sportul de masă, sportul de performanță și infrastructura sportivă.

"Dacă cerem performanță, trebuie să și oferim sportivilor nu doar pregătire, dar și condiții. Ministerul, cluburile, federațiile trebuie să lucreze în echipă. (...) E un început promițător pentru a situa România pe cea mai înaltă treaptă a prestigiului. Împreună suntem campioni", a spus Szabo.

Primarul general Sorin Oprescu a declarat că așteaptă în continuare "cu interes" o nouă întâlnire pentru inaugurarea altor mari proiecte de infrastructură sportivă, scrie Agerpres.

"Sunt emoționat că sunt aici, pentru că și eu, în urmă cu mulți, aici m-am desăvârșit în tinerețe ca o fire sportivă (...). Uite că se poate termina ceea ce am început", a spus Sorin Oprescu.

Președinta Clubului Dinamo, Elisabeta Lipă, a apreciat construcția bazinului olimpic, subliniind că de această dată "competiția" pe care a jucat-o a fost "cu noi înșine".

"Mărturisesc că am toate motivele să mă declar un președinte de club mulțumit. Acest bazin are povestea lui, construcția a început în 2008 și a fost finalizat în 2014. Acest moment este mai mult decât un eveniment de inaugurare, este un sprijin pe care mi l-au arătat instituțiile din România. Am convingerea că acest spațiu reprezintă un mare avantaj pentru sportivii de performanță, fiind conceput să răspundă cerințelor de nivel internațional", a declarat Elisabeta Lipă.

Primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, a mulțumit și el pentru finalizarea acestui obiectiv de infrastructură sportivă.

"E o mare bucurie pentru mine să particip la acest eveniment pentru îmbogățirea infrastructurii sectorului 2. Este un edificiu absolut impresionant. Putem spune că acest bazin rivalizează cu cele mai moderne și importante bazine de înot din Europa", a subliniat Onțanu. 

×