x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Au fost eliminate restricțiile pentru sporturile de contact

Au fost eliminate restricțiile pentru sporturile de contact

14 Sep 2020   •   19:52
Au fost eliminate restricțiile pentru sporturile de contact

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a anunțat luni că Guvernul a eliminat, prin hotărârea care prevede prelungirea stării de alertă, restricțiile pentru sporturile de contact.

„Vești bune. Astăzi (luni-n.r.), Hotărârea de Guvern care prelungește starea de alertă a eliminat restricțiile pentru (box, lupte, arte marțiale, etc.). În câteva zile, după publicarea hotărârii în Monitorul Oficial, vom emite Ordinul comun de ministru MTS-MS care va detalia condițiile pentru desfășurarea acestor activități sportive”, a scris Ionuț Stroe pe Fabecook.

„În condiţiile pct. 2, se permite desfăşurarea de către sportivii profesionişti, legitimaţi şi/sau de performanţă a activităţilor de pregătire fizică în bazine acoperite sau aflate în aer liber, iar activităţile de pregătire fizică în spaţii închise sunt permise numai cu respectarea regulilor de distanţare între participanţi, astfel încât să se asigure minimum 7 mp/persoană”, se arată în hotărâre.

De asemenea, potrivit acesteia, „activităţile de pregătire fizică în cadrul structurilor şi bazelor sportive, definite conform Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, cu modificările şi completările ulterioare, constând în cantonamente, antrenamente şi competiţii sportive organizate pe teritoriul României, pot fi desfăşurate numai în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi al ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare”.

Tot în condiții stabilite de MTS și MS se pot desfășura în România și competițiilele sportive fără spectatori.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sporturi contact