x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi UPDATE Australian Open s-a amânat. Când va avea loc turneul

UPDATE Australian Open s-a amânat. Când va avea loc turneul

17 Dec 2020   •   09:30
UPDATE Australian Open s-a amânat.  Când va avea loc turneul

Openul Australiei se va desfășura cu trei săptămâni mai târziu față de data inițială din cauza restircțiilor sanitare, între 8-21 februarie 2021, transmite Asociația Tenismenilor Profesioniști (ATP).

Calificările masculine se vor desfășura în perioada 10-13 ianuarie la Doha, în Qatar. Apoi jucătorii calificați vor ajunge în Australia pentru a sta timp de 14 zile în carantină. Aceștia se vor caza în hoteluri special destinate și se vor antrena sub 5 ore pe zi. Transportul va fi asigurat de organizatori. 

Circuitul profesionist masculin de tenis va începe cu turneele de la Delray Beach-SUA și Antalya-Turcia, în intervalul 5-13 ianuarie. 

Turnele din categoria ATP 250 se vor desfășura la Melbourne, între 31 ianuarie-6 februarie. 

ȘTIRE INIȚIALĂ Primul Grand Slam al anului 2021, Australian Open, se va desfășura în perioada 8-21 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât în mod normal. Acesta era programat să înceapă pe 18 ianuarie, transmite L'Equipe.

Participanții vor intra în carantină înainte de competiție timp de două săptămâni, în perioada 15-31 ianuarie. În această perioadă vor fi testați de 5 ori, iar antrenamentele se vor desfășura numai la Melbourne. Jucătorii vor putea fi însoțiți de o singură persoană la pregătiri. 

Martin Pakula, ministrul Sporturilor din guvernul statului Victoria, cu capitala la Melbourne, a indicat de săptămâna trecută că o amânare de una sau două săptămâni este foarte probabilă şi negocieri complexe sunt în curs.

''Vom fi în măsură să finalizăm curând detaliile privind Australian Open'', a scris pe Twitter, directorul general al Federaţiei australiene de tenis şi patronul Grand Slam-ului australian, Craig Tiley.

Nicio persoană nu va putea petrece mai mult de cinci ore în afara camerei de hotel în timpul carantinei, după care se vor putea deplasa normal prin oraș.

 

×
Subiecte în articol: tenis australian open