x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Avantajul teleschiurilor

Avantajul teleschiurilor

de Sorin Anghel    |    28 Ian 2008   •   00:00
Avantajul teleschiurilor

STRAJA ● Codul galben a speriat schiorii
In ciuda viscolului, partiile din Masivul Valcan au fost deschise si ieri. Statiunea Straja are avantajul ca transportul pe cablu este asigurat de teleschiuri, care nu pot fi afectate de vantul puternic.


STRAJA ● Codul galben a speriat schiorii
In ciuda viscolului, partiile din Masivul Valcan au fost deschise si ieri. Statiunea Straja are avantajul ca transportul pe cablu este asigurat de teleschiuri, care nu pot fi afectate de vantul puternic.


Schiorul roman de azi este din ce in ce mai mofturos si are pretentii nejustificate. Toata lumea vrea sa urce pe partie cu telescaunul sau telegondola, fara sa se gandeasca la faptul ca astfel de instalatii de transport pe cablu au si destule dezavantaje.

TEAMÅ. Codul galben remis de catre ANM i-a speriat la culme pe schiori. Numai ca dracul nu a fost chiar atat de negru! Vineri si sambata s-a schiat fara prea mari probleme in statiunea Straja. Zapada inghetata si cer senin, ingredientele unei partide perfecte. Doar in partea superioara a Masivului Valcan vantul isi facea simtita prezenta, astfel ca turistii au preferat sa se distreze mai mult la baza muntelui, pe partiile Constantinescu si Platoul Soarelui. Ieri-dimineata, peste statiunea hunedoreana s-a napustit ninsoarea, insotita de un vant puternic. Turistii s-au speriat si au crezut ca ziua de schi este compromisa. Din fericire, s-au inselat! Toate instalatiile de transport pe cablu au functionat! Telescaunul care face legatura cu municipiul Lupeni a fost pornit inca de la ora 8:00, doua ore mai tarziu fiind puse in functiune si teleschiurile, care nu au fost deloc afectate de viscol. Turistii s-au adunat imediat pe partie, dar au avut probleme din cauza schiurilor care nu aluncau pe zapada proaspata din cauza faptul ca nu erau date cu ceara. Cel mai mult s-au bucurat de partie amatorii de snowboard, care au avut parte de un "pulver" de 20 de centimetri. Transportul pe cablu pe partii a functionat pentru ca este asigurat de instalatii mici, care nu depind de viteza vantului. In Paring, alta statiune de pe Valea Jiului, a nins puternic toata ziua de ieri, iar vantul a suflat cu 40-50 km/h. Turistii s-au speriat de avertizarea cu cod galben remisa de meteorologi si s-au grabit sa coboare repede de pe munte pentru a nu ramane blocati.


GONITI ACASÅ. Cei care au ales sa mearga pe Valea Prahovei sau in Poiana Brasov n-au putut pune urca ieri pe schiuri. La Sinaia a nins foarte mult, dar din cauza vantului transportul spre Cota 2.000 a fost paralizat. Aceeasi situatie si la Azuga! In schimb, la Busteni, administratorul partiei a profitat de ninsoare si a intrat cu "ratracul" pe partie pentru a "lega" zapada proaspat cazuta de vechiul strat. In Masivul Postavaru toate instalatiile de transport pe cablu au fost inchise. In plus, nici ninsoarea nu a fost una puternica! Cele mai vitrege conditii pentru sporturile de iarna au fost la Balea Lac, acolo unde a nins foarte mult, iar telecabina nu a putut functiona.

×
Subiecte în articol: ski express