x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Baschet masculin: Fenerbahce, prima echipă din Turcia care câştigă Euroliga

Baschet masculin: Fenerbahce, prima echipă din Turcia care câştigă Euroliga

22 Mai 2017   •   10:33
Baschet masculin: Fenerbahce, prima echipă din Turcia care câştigă Euroliga

Fenerbahce Istanbul a devenit prima echipă din Turcia care cucereşte titlul de campioană europeană la baschet masculin, după ce a reuşit să învingă cu scorul de 80-64 (39-34) formaţia greacă Olympiakos Pireu, duminică la Istanbul, în finala Euroligii. 

Susţinută frenetic de spectatorii aflaţi în tribunele arenei Sinan Erdem din Istanbul, jucători lui Fener nu le-au lăsat nicio şansă rivalilor de la Olympiakos, triplă laureată a competiţiei (1997, 2012, 2013). 

Grecii reuşiseră să elimine în semifinalele turneului Final Four de la Istanbul formaţia rusă ŢSKA Moscova, deţinătoarea trofeului, care spera să cucerească anul acesta al 8-ea său titlu. În cealaltă semifinală, Fenerbahce Istanbul a trecut de echipa spaniolă Real Madrid. 

Pivotul american al lui Fenerbahce, Ekpe Udoh, a fost ales cel mai bun jucător (MVP) al finalei Euroligii, după ce a contribuit cu 10 puncte, 9 recuperări şi 4 assist-uri la victoria echipei sale. 

În meciul pentru locul 3, ŢSKA Moscova a învins-o pe Real Madrid cu 94-70. 

Fenerbahce a disputat şi anul trecut finala Euroligii masculine de baschet, fiind învinsă după prelungiri de ŢSKA Moscova (96-106). 

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: fenerbahce euroliga