x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bianca Andreescu nu va participa la US Open

Bianca Andreescu nu va participa la US Open

14 Aug 2020   •   10:33
Bianca Andreescu nu va participa la US Open

Bianca Andreescu nu va participa la turneul de tenis US Open, care se va desfășura în perioada 31 august-13 septembrie, din cauza faptului că nu este suficient pregătită. Jucătoarea canadiană de origine română este actuala deținătoare a titlului. 

''După ce am discutat cu cei apropiaţi, am luat decizia dificilă de a nu reveni la New York în acest an, pentru a mă putea concentra pe forma mea fizică şi a mă asigura că sunt pregătită să joc la cel mai bun nivel al meu.

Victoria de la US Open a fost de departe cel mai bun moment al carierei şi îmi va lipsi New York-ul. Totuşi, îmi dau seama că obstacolele neprevăzute, în principal cele impuse de pandemia de coronavirus, au compromis capacitatea mea de a mă pregăti suficient'', a scris tenismena, pe Twitter.

Ea are 20 de ani și se află pe poziția 6 WTA. A câștigat anul trecut primul său titlu de Mare Șlem la New York, în urma partidei cu Serena Williams.

Andreescu s-a accidentat la genunchi în octombrie 2019, la Shenzhen, în grupele Turneului Campioanelor, iar de atunci nu a mai jucat în meciuri oficiale.

Mai multe jucătoare importante și-au declinat prezența la US Open-ul din acest an, printre care actualul lider mondial, australianca Ashleigh Barty, ucraineanca Elena Svitolina (5 WTA), olandeza Kiki Bertens (7 WTA), rusoaica Svetlana Kuzneţova, câștigătoare la US Open în 2004, franțuzoaica Fiona Ferro, care a cîștigat turneul de la Palermo, săptămâna trecută. 
 

×
Subiecte în articol: tenis bianca andreescu us open