x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Bianca Ghelber s-a calificat în finala olimpică de aruncare a ciocanului

Bianca Ghelber s-a calificat în finala olimpică de aruncare a ciocanului

01 Aug 2021   •   08:48
Bianca Ghelber s-a calificat în finala olimpică de aruncare a ciocanului

Bianca Florentina Ghelber (31 ani) a acces duminică dimineață în finala probei atletice de aruncarea ciocanului, reușind a 11-a performanță a sesiunii de calificări, la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.

Aflată la a treia prezență la Jocurile Olimpice, după Beijing și Rio de Janeiro, Bianca Ghelber a concurat în Grupa B, reușind din a treia încercare aruncarea cu care a obținut calificarea. Primele două aruncări au măsurat 69.78 m și 70.80 m, care ar fi fost insuficiente pentru accederea în finală.

La ultima aruncare, Ghelber a fost măsurată cu 71.72 metri, performanță cu care s-a clasat a 7-a în grupă și a 11-a la general.

Cea mai bună performanță din cele două grupe a aparținut sportivei poloneze Anita Lodarczyk, care a aruncat 76.99 m.

Bianca Ghelber (numărul 21 mondial) și-a depășit duminică cel mai bun rezultat personal al sezonului, care era de 71.19 m. Cel mai bun rezultat al carierei sale măsoară 73.52 m.

Sportiva română, antrenată de multipla campioană mondială și europeană la aruncarea ciocanului, Mihaela Melinte, a declarat înainte de Jocuri că și-a stabilit ca obiectiv o clasare în primele 6 în finala care va avea loc marți, cu începere de la ora 14.35.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Bianca Ghelber