x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Boris Becker, fost mare tenismen, are datorii de 61 milioane de euro

Boris Becker, fost mare tenismen, are datorii de 61 milioane de euro

05 Oct 2017   •   15:58
Boris Becker, fost mare tenismen, are datorii de 61 milioane de euro
Sursa foto: Picasa

Fosta legendă a tenisului mondial, germanul Boris Becker, se confruntă cu cereri de rambursare ale unor datorii în cuantum de 61 milioane de euro (71,6 milioane de dolari SUA), scrie presa germană cu referire la procedurile britanice de declarare a falimentului. 

Becker a fost declarat în stare de faliment, în urmă cu trei luni, de o instanţă din Londra. Potrivit rapoartelor, fosta stea a tenisului ar urma să scoată la licitaţie trofeele de la Wimbledon în încercarea de a strânge fonduri, în condiţiile în care s-ar putea confrunta cu noi cereri de la debitori. 

Media germană citează rapoarte ale firmei financiare Smith & Williamson care a calculat datoriile lui Becker la 61 milioane euro. 

În luna iulie, o instanţă elveţiană a decis că Boris Becker, căruia un partener de afaceri elveţian i-a cerut returnarea unei sume de 36,5 milioane euro, nu va face obiectul unei urmăriri în justiţie în Elveţia. 

Tribunalul cantonal din Zug a răspuns la plângerea formulată de Hans-Dieter Cleven, un fost asociat în afaceri al triplului campion de la Wimbledon (1985, 1986 şi 1989). 

Conform agenţiei elveţiene ATS, tribunalul a respins atunci cererea omului de afaceri, apreciind că rezilierea împrumutului nu a fost notificată din punct de vedere legal. 

Problemele financiare ale legendei tenisului german Boris Becker s-au accentuat odată cu solicitarea de rambursare a 36,5 milioane euro din partea fostului partener elveţian de afaceri. 

Firma elveţiană, care a făcut parte din compania ce patrona fabricantul de echipament sportiv Volkl sau grupul de distribuţie Metro, a indicat că reclamă 40 de milioane de franci elveţieni (36,5 milioane euro), reprezentând restanţe. Aceasta a precizat, prin intermediul comunicatului, că fostul jucător de tenis (49 ani), care comentează turneul de la Wimbledon pentru BBC, nu şi-a onorat termenele pentru a rambursa această sumă. 

Omul de afaceri nu a precizat originea acestei sume, dar a fost asociat pentru diverse proiecte cu Boris Becker, în special în anii '90, fiind într-un timp consilierul său financiar în Elveţia. De asemenea, fostul partener de afaceri al germanului a precizat că l-a crezut pe cuvânt pe fostul multiplu câştigător de la Wimbledon (1985, 1986 şi 1989), care a respins recent orice idee de faliment în presa germană şi a asigurat că poate face faţă obligaţiilor sale financiare. 

Avocatul fostului tenisman, Christian-Oliver Moser, respinsese ca nefondată cererea antreprenorului elveţian. AGERPRES

×