x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Box: Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF, cu britanicul James DeGale

Box: Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF, cu britanicul James DeGale

06 Oct 2015   •   19:00
Box: Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru centura IBF, cu britanicul James DeGale
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Boxerul român Lucian Bute va lupta pe 28 noiembrie pentru titlul mondial IBF la categoria supermijlocie, contra deţinătorului acestei centuri, britanicul James DeGale, meciul urmând să aibă loc la Centrul Vidéotron din Quebec, informează presa canadiană.

Anunţul că Lucian Bute va boxa împotriva lui James DeGale la acea dată a fost făcut marţi (astăzi), într-o conferinţă de presă la Centrul Vidéotron. Va fi primul meci de box organizat în noul amfiteatru, inaugurat pe 8 septembrie. Promotorii doresc ca sala să fie plină şi şi-au fixat un obiectiv de 12.000 de spectatori.

Bute, 35 ani, cu 32 victorii şi 2 înfrângeri în palmares, are şansa să recâştige centura mondială pe care a deţinut-o între 2007 şi mai 2012, când a fost învins de Carl Froch la Nottingham.

DeGale, 29 ani, cu 21 de victorii şi o înfrângere, a devenit campion mondial IBF în mai 2014, după ce l-a învins pe americanul Andre Dirrell. Ca amator, britanicul a câştigat medalia de aur la JO 2008, la categoria mijlocie.

Bute are amintiri frumoase legate de Quebec. Aici el şi-a apărat pentru ultima oară titlul mondial, pe 5 noiembrie 2011, învingându-l pe Glen Johnson în faţa a 15.306 de spectatori, în Colisée Pepsi.

"Sunt foarte bucuros să revin aici în Quebec. Am amintiri frumoase aici, unde am boxat de patru ori. Mă simt privilegiat să boxez aici şi am cu adevărat intenţia să-mi îndeplinesc visul de a redeveni campion mondial", a declarat Bute la conferinţa de presă.

DeGale îşi va apăra pentru prima oară centura pe care a obţinut-o după ce l-a învins pe americanul Andre Dirrell în mai, la Boston. Medaliatul cu aur de la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008) nu este deloc intimidat de ideea de a lupta pe terenul rivalului său.

"Am călătorit pentru a câştiga titlul şi voi călători pentru a-l apăra. Sunt foarte excitat de ideea să mă măsor cu Bute, un campion extraordinar. După felul cum mă antrenez însă, n-o să mă bată nimeni. Aşteptaţi-vă deci la un meci foarte exploziv!", a spus britanicul.

După eşecul cu Jean Pascal din ianuarie 2014, Lucian Bute şi-a făcut revenirea în luna august 2015 cu un meci împotriva italianului Andrea Di Luisa, pe care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 4-a.

×
Subiecte în articol: antrenor lucian bute james degale