x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi BRD Năstase Țiriac Trophy. Guillermo Garcia-Lopez, învingător în finala probei de simplu

BRD Năstase Țiriac Trophy. Guillermo Garcia-Lopez, învingător în finala probei de simplu

26 Apr 2015   •   17:08
BRD Năstase Țiriac Trophy. Guillermo Garcia-Lopez, învingător în finala probei de simplu

Jucătorul spaniol de tenis Guillermo Garcia-Lopez a câștigat ediția din acest an a turneului BRD Năstase Țiriac Trophy, învingându-l cu 7-6 (7/5), 7-6 (13/11) pe cehul Jiri Vesely, în finala probei de simplu, desfășurată duminică la Arenele BNR din Capitală, informează Agerpres.

În vârstă de 31 ani, Garcia-Lopez și-a trecut cu această ocazie în palmares al cincilea său titlu ATP și al doilea din acest an, după cel obținut în luna februarie, la Zagreb. pe suprafață dură, în fața italianului Andreas Seppi (7-6, 6-3). Tenismanul iberic reușise să-l elimine în penultimul act al competiției de la București, dotată cu premii în valoare totală de 439.405 euro, pe favoritul numărul 2, francezul Gael Monfils.

Vesely (21 ani), cap de serie numărul 7, are în palmares un singur titlu ATP, cucerit în luna ianuarie a acestui an, la Auckland (Noua Zeelandă). El s-a calificat în finala turneului de la București după victoria cu 2-6, 6-1, 6-4 înregistrată în sâmbătă în fața unui alt jucător spaniol, Daniel Gimeno-Traver.

Garcia-Lopez și Vesely s-au mai întâlnit de trei ori înaintea finalei de la București, de fiecare dată în turnee challenger, spaniolul câștigând primele două dueluri directe, iar cehul pe ultimul, disputat în 2013 la Prostejov/Cehia (6-2, 6-2).

Finala turneului BRD Năstase Țiriac Trophy 2015 a durat 2 ore și 14 minute, ambele seturi fiind decise la tie-break. Câștigătorul a fost recompensat cu un cec în valoare de 80.000 euro și 250 de puncte ATP, în timp ce învinsul din finală va pleca acasă cu 42.100 euro și 150 de puncte ATP.

Guillermo Garcia-Lopez, ocupantul locului 45 în ierarhia mondială, a mai disputat finala turneului de la București și în 2013, fiind învins atunci în două seturi (6-3, 6-2) de cehul Lukas Rosol, pe care a reușit să-l elimine anul acesta în sferturile de finală. 

×