x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi BRD Năstase Ţiriac Trophy. Mergea şi Tecău au câştigat titlul de dublu

BRD Năstase Ţiriac Trophy. Mergea şi Tecău au câştigat titlul de dublu

25 Apr 2016   •   12:00
BRD Năstase Ţiriac Trophy. Mergea şi Tecău au câştigat titlul de dublu
Sursa foto: Florin Mergea (s) şi Horia Tecău

Tenismenii români Florin Mergea şi Horia Tecău au câştigat titlul de dublu la ultima ediţie a turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy (ATP), luni, la Arenele BNR din Bucureşti, după ce au dispus cu 7-5, 6-4 în finală de perechea Chris Guccione (Australia)/Andre Sa (Brazilia).

Mergea şi Tecău, principalii favoriţi, s-au impus după 73 de minute, după ce primul set s-a disputat duminică (7-5, în 40 de minute), iar al doilea s-a desfăşurat luni.

Mergea (13 ATP la dublu) şi Tecău (5 ATP la dublu) sunt la primul lor turneu împreună după o lungă perioadă, pentru Horia fiind prima finală din acest an, iar pentru Florin a doua.

Chris Guccione (58 ATP la dublu) şi Andre Sa (50 ATP la dublu) în primul tur au trecut de Marius Copil şi Adrian Ungur, câştigătorii de anul trecut, cu 6-3, 6-4.

România a avut pentru al cincilea an consecutiv un reprezentant în finala de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy.

Horia Tecău deţine un record insolit la dublu, patru victorii la Bucureşti cu patru parteneri diferiţi, în 2012 alături de suedezul Robert Lindstedt, în 2013 alături de belarusul Max Mirnîi, în 2014 alături de olandezul Jean-Julien Rojer, iar în 2016 alături de Florin Mergea (anul trecut nu a participat).

Tecău are 28 de titluri cucerite la dublu, dar şi 16 finale pierdute, în timp ce palmaresul lui Mergea cuprinde 6 titluri câştigate şi alte 6 finale jucate (una anul acesta, la Sydney).

Învingătorii au fost răsplătiţi cu 25.070 de euro şi 250 de puncte ATP, iar învinşii au fost recompensaţi cu 13.170 euro şi 150 de puncte ATP.

Luni ar urma să se desfăşoare şi finala de simplu, între francezul Lucas Pouille şi spaniolul Fernando Verdasco.

Sursa: AGERPRES

×