x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Campionatele mondiale de gimnastică artistică. Larisa Iordache, a doua medalie. Românca a câștigat argintul la sol

Campionatele mondiale de gimnastică artistică. Larisa Iordache, a doua medalie. Românca a câștigat argintul la sol

12 Oct 2014   •   11:00
Campionatele mondiale de gimnastică artistică. Larisa Iordache, a doua medalie. Românca a câștigat argintul la sol

Gimnasta româncă Larisa Iordache a cucerit medalia de argint în concursul de sol al Campionatelor mondiale de gimnastică artistică din oraşul chinez Nanning, a doua sa medalie, după argintul obţinut la individual compus, totalul obţinut în finala de duminică fiind de 14,800, cu 6,3 dificultate şi o notă la execuţie de 8,5, un rezultat meritoriu pentru sportiva pe umerii căreia a stat întreaga delegaţie română la această a 45-a ediţie a competiţiei supreme.

Medalia de aur la sol a fost cucerită de Simone Biles (SUA), cu 15,333 puncte, indubitabil eroina acestor campionate mondiale, cu 4 medalii de aur şi una de argint (la sărituri), din 6 posibile, ceea ce poate fi o idee despre modul în care a fost gândit şi este concretizat noul cod de punctaj, axat pe acrobatică şi mai puţin pe elementele gimnice şi pe prezentarea artistică.

Bronzul a fost adjudecat de rusoaica Aliya Mustafina, cu 14,733 puncte, ea reuşind această performanţă din postura de ultimă concurentă, dovadă că i-a revenit stăpânirea de sine.

×