x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ce au făcut românii la Maratonul Bucureşti

Ce au făcut românii la Maratonul Bucureşti

16 Oct 2017   •   12:15
Ce au făcut românii la Maratonul Bucureşti

Românca Ana Veronica a luat medalia de bronz la Maratonul Bucureşti, desfăşurat ieri, alergând cei 42,195 kilometri în două ore, 57 de minute şi 42 de secunde. La semimaraton s-au impus atleţi români şi la feminin şi la masculin.

 

Cursa de maraton la masculin a fost câştigată de kenyanul Duncan Cheruiyot Koech care a terminat proba în două ore, 13 minute şi 13 secunde, stabilind, cu această ocazie, şi un nou record al competiţiei. Cel mai bine clasat român a fost Sorin Mîneran, care a terminat pe locul şapte, în 2 ore, 31 de minute şi 59 de secunde, fiind urmat de alt român, Gheorghe Constantin Surlea, care a terminat în două ore, 34 de minute şi 18 secunde. La feminin s-a impus etiopianca Almaz Gelana Erba, cu două ore, 42 de minute şi 6 secunde, în timp ce românca Ana Veronica Rodean a terminat a treia, în spatele kenyencei Gladys Chesir, care a terminat cursa în două ore, 24 de minute şi 51 de secunde. Probele de semimaraton au fost dominate de români. Astfel, Emanuel Trandafir a ieşit pe primul loc, terminând probva într-o oră, 11 minute şi 49 de secunde, în vreme ce, la feminin, a câștigat românca Ancuța Bobocel, scoţând timpul de o oră, 12 minute şi 29 de secunde. Poziţiile doi şi trei au fost ocupate de româncele Maria Magdalena Velișcu şi Diana Panta. La această ediţie au participat în jur de 17.000 de alergători.

 

Evenimentul sportiv a beneficiat de un buget de 300.000 de euro, aflându-se la a zecea ediţie. Organizatorii speră să obţină calificativul de categorie bronz din partea Asociaţiei Internaţionale a Federaţiilor de Atletism.

×