x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Ciclism. Radoslav Rogina a câştigat Turului Sibiului

Ciclism. Radoslav Rogina a câştigat Turului Sibiului

21 Iul 2014   •   00:16
Ciclism. Radoslav Rogina a câştigat Turului Sibiului

Rutierul croat Radoslav Rogina (Adria Mobil) a câştigat ediţia din acest an a Turului ciclist al Sibiului, duminică, fiind cronometrat cu timpul total de 12 h 58 min 26 sec.

Pe locul secund în clasamentul general a fost italianul Davide Rebellin (CCC Polsat), la 1 min 01 sec, al treilea a fost slovenul Primoz Rogljic (Adria Mobil), la 1 min 07 sec de învingător, belarusul Branislav Samoilov (CCC Polsat) a încheiat pe patru, la 2 min 09 sec, iar al cincilea a fost italianul Matteo Busato (Mg Kvis Wilier), la 2 min 12 sec, etc.

Primul român din ierarhia generală a fost Oleg Berdos (Tuşnad Cycling Team), la 5 min 36 sec, în timp ce Andrei Nechita (Mg Kvis Wilier) a fost al doilea român, pe locul 24, la 10 min 45 sec.

Adria Mobil a ocupat primul loc la echipe, urmată de Androni Giocattoli - Venezuela şi de Ringeriks Kraft. România B a terminat penultima (locul 20), potrivit site-ului competiţiei.

Rogljic a fost cel mai bun căţărător, urmat de Rogina şi Rebellin, în timp ce olandezul Bram Nolten a fost cel mai bun sprinter

Ultima etapă, IIIB, alergată duminică pe traseul Sibiu - Jina - Miercurea Sibiului - Sibiu (Piaţa Mare), a revenit italianului Marco Zanotti (Parkhotel Valkenburg), cronometrat pe 158,7 km cu timpul de 04 h 01 min 58 sec, urmat în acelaşi timp de compatrioţii săi Christian Delle Stelle (Mg Kvis Wilier) şi Antonino Parrinello (Androni Giocattoli - Venezuela) etc. Andrei Nechita a sosit al optulea, în acelaşi timp cu câştigătorul.

Uniunea Ciclistă Internaţională a menţinut Turul Ciclist al Sibiului şi în acest an la categoria 2.1, ceea ce îl situează în top 5 al competiţiilor cicliste de şosea din Europa de Sud-Est.

×
Subiecte în articol: ciclism Radoslav Rogina Turului Sibiulu