x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Cincinnati 2015. Roger Federer l-a învins în finală pe Djokovic

Cincinnati 2015. Roger Federer l-a învins în finală pe Djokovic

23 Aug 2015   •   22:12
Cincinnati 2015. Roger Federer l-a învins în finală pe Djokovic
Sursa foto: Matthew Stockman/Getty Images

Elveţianul Roger Federer a câştigat duminică, pentru a 7-a oară din tot atâtea finale disputate, Turneul de tenis Masters 1000 de la Cincinnati, cu premii de 3.826.655 dolari, învingându-l în două seturi, cu 7-6 (1), 6-3, pe principalul favorit, sârbul Novak Djokovic, în numai 1 oră şi jumătate de joc.

Cu celebra sa îndemânare, pe o suprafaţă care pare să i se potrivească perfect, rapidă, Roger Federer a controlat tot timpul ostilităţile, obţinând al 87-lea titlu din palmaresul său fabulos, dintre care 24 de Masters 1000, clasificarea imediat sub valoarea maximă a turneelor, cele de Mare Şlem. Deşi cu câţiva ani mai în vârstă decât Djokovic, elveţianul a ales să fie mai agresiv decât adversarul lui, lovind mingea din urcare, devreme, cu avansări decisive în teren.

Djokovic, care îşi păstrează poziţia de nr. 1 mondial, a avut momentele în care părea să-şi realizeze unul dintre principalele sale obiective (victorii în toate cele 10 turnee Masters 1000, Cincinnati fiind singurul care îi lipseşte din palmares), dar a cedat fără drept de apel în tie-break-ul primului set, pe care l-a pierdut la 1, după care şi-a cedat serviciul devreme în setul secund, nemaiputând remonta, în faţa unui Federer în formă maximă.

În acest moment, "scorul" întâlnirilor directe dintre primii doi jucători ai lumii este de 21-20 în favoarea lui Roger Federer.  

Agerpres

×
Subiecte în articol: roger federer