x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Clasamentul WTA: Pe ce loc e Simona Halep, după eliminarea de la Madrid

Clasamentul WTA: Pe ce loc e Simona Halep, după eliminarea de la Madrid

de Dragoş Tănase    |    04 Mai 2015   •   11:38
Clasamentul WTA: Pe ce loc e Simona Halep, după eliminarea de la Madrid
Sursa foto: Simona Halep / sptfm.ro
Simona Halep a fost eliminată surprinzător, în două seturi, scor 6-7 (8), 3-6, ieri, în primul tur al turneului de la Madrid, fiind învinsă de  franțuzoaica Alize Cornet.

După această înfrângere, românca Simona Halep reuşeşte să se menţină pe locul al doilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, cu un avans de 230 de puncte față de rusoaica Maria Șarapova (locul al treilea) și la peste 1.200 de liderul Serena Williams, potrivit AGERPRES.

Halep este a doua și în clasamentul banilor câștigați în acest an din tenis, cu aproximativ două milioane de dolari, cu peste 300.000 de dolari mai mult decât Șarapova, dar devansată cu circa 1,7 milioane de Serena Williams.

Simona Halep este a doua și în ierarhia Road to Singapore, pentru Turneul Campioanelor, cu un avans mult mai consistent față de locul al treilea, ocupat de aceeași Maria Șarapova.

Irina Begu este a doua româncă din top 100, pe locul 37, patru poziții mai jos față de săptămâna precedentă. Monica Niculescu a coborât și ea o treaptă, pe 62, Alexandra Dulgheru este două locuri mai jos, pe 71, iar Andreea Mitu a coborât de pe 100 pe 102.

La dublu, Monica Niculescu a urcat două locuri și este acum pe 47, Raluca Olaru se menține pe 59, iar Irina Begu a coborât de pe 65 pe 67.

×