x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Anglia acuză România de trucarea Campionatului Mondial de pescuit la crap! Ce răspund organizatorii

Anglia acuză România de trucarea Campionatului Mondial de pescuit la crap! Ce răspund organizatorii

de Robert Veress    |    25 Oct 2012   •   09:35
Anglia acuză România de trucarea Campionatului Mondial de pescuit la crap! Ce răspund organizatorii
Sursa foto: worldcarp2012.com

Anglia acuză România de cea mai gogonată poveste pescărească a tuturor timpurilor.
Titlul de campioni mondiali, obținut de componenții echipei României de pescuit la crap, pe 30 septembrie, în urma competiției de 4 zile, desfășurată pe lacul Corbu 2 (Mamaia), este în pericol. Echipa Angliei a depus o contestație oficială la federația de profil, anunță The Independent.
Ian Huntington, managerul echipei Korda England Carp Team, acuză organizatorii români ai celei de-a XIV-a ediții a Campionatului Mondial de pescuit la crap, de trucarea rezultatului. Concret, românii au hrănit peștii din lac, începând cu luna mai 2012, cu un anumit amestec, pe care, ulterior, l-au folosit ca nadă. Echipele Bulgariei, Serbiei și Portugaliei, clasate, în această ordine, în urma României, s-au antrenat pe lacul Corbu și au aflat de acest truc. Dar echipele Africii de Sud și Angliei, favorite ale competiției, au fost în necunoștință de cauză și au folosit momelile tradiționale. Echipa Africii de Sud, care a câștigat ultimele patru ediții ale Campionatului, s-a clasat abia pe locul 5.
Huntington admite că această tehnică nu este „strict împotriva regulamentului”, dar este „contrară spiritului de fair play”.
De partea lor, organizatorii Campionatului spun că nu știu de contestație și califică alegațiile echipei Angliei drept „bazaconii”. „Contestația trebuia depusă atunci, până la termenul limită, care era data de 30 septembrie, pentru a se putea face verificările de rigoare. Așa, sunt doar vorbe aruncate în vânt. Acesta este și va rămâne rezultatul oficial. Ca idee, echipa Portugaliei nu s-a antrenat pe lacul Corbu, și ei au venit aici doar pe durata Campionatului”, a declarat Dana Voiculescu Calotă, pentru Jurnalul Național.

×