x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Continuaţi să mergeţi la schi - Parîng, garantat 100%

Continuaţi să mergeţi la schi - Parîng, garantat 100%

de Sorin Anghel    |    21 Apr 2007   •   00:00
Continuaţi să mergeţi la schi - Parîng, garantat 100%

Trei pârtii din Parâng sunt în continuare deschise. Turiştii sunt atraşi de preţurile scăzute la cazare şi la masă, dar mai ales de peisajele sălbatice oferite de staţiunea hunedoreană.

E vremea brânduşelor pe munte şi a turelor peste creste sălbatice. Toată lumea visează să facă creasta Făgăraşului, dar mai întâi trebuie să începi cu Munţii Rodnei sau cu Parângul. Nu aveţi echipament pentru schi de tură sau sunteţi prea comod pentru un efort ceva mai susţinut? Nu-i nimic! Încă se mai poate schia pe câteva pârtii de la noi din ţară. şi dacă v-aţi săturat de Sinaia sau de Poiana Braşov, mai există şi alte alternative.

REZERVAŢIE. Masivele care înconjoară Valea Jiului oferă cele mai bune condiţii de schi on-piste în această perioadă. Chiar dacă pe sub telescaun nu se mai poate coborî, turiştii care ajung în Parâng pot face coborâri pe Europarâng, B şi Slima. "Cred că o să avem zăpadă şi la 1 mai. Pe piciorul Slimei e iarnă în toată regula. Mai rău este că nu prea mai vine lume multă acum. Dar cine vine nu face rău deloc, mai ales că nu se face coadă niciodată la teleschi", spune unul dintre proprietarii de cabane din Parâng. Preţurile? Foarte mici. 20 de lei pentru un loc de cazare şi tot 20 de lei pentru o masă copioasă. Sunteţi ceva mai comod sau mai pretenţios? Mergeţi la Straja, unde stratul de zăpadă măsoară o jumătate de metru pe pârtiile Lupului şi Canal. "Noi o să pornim teleschiurile, că mai schiem noi, oamenii din Straja. Turişti vin foarte puţini. E păcat că lumea nu mai urcă acum la munte. Dacă văd că a încolţit iarba în parcuri, preferă să stea acasă", a declarat Emil Părău, cel mai important cabanier din Straja.

MEMORIAL. Săptămâna viitoare, sâmbătă şi duminică va avea loc în Masivul Parâng Cupa Salvamont "Memorialul Antonio Bacu". Competiţia este adresată salvamontiştilor din judeţul Hunedoara, dar şi schiorilor amatori. În prima zi, la 28 aprilie, vor avea loc întreceri între echipele Salvamont, printre probele ce vor avea loc fiind şi transportul accidentaţilor cu achia. A doua zi, la 29 aprilie, schiorii vor urca pe jos până pe Vârful Parângul Mic, acolo unde se va desfăşura o probă de slalom uriaş. Antonio Bacu a fost unul dintre cei mai buni salvamontişti de pe Valea Jiului şi preşedintele Salvamont România.

×
Subiecte în articol: ski express