x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Criză mondială în schi

Criză mondială în schi

de Sorin Anghel    |    10 Feb 2008   •   00:00
Criză mondială în schi
Sursa foto: Dan Marinescu/

Marii producători de echipament au intrat în criză şi vor să-şi mute producţia în România. Producătorul finlandez de echipament sportiv Amer Sports, proprie­tarul brandului Sa­lo­mon, va muta în România şi Bulgaria activităţile de producţie din Franţa şi Austria.

Marii producători de echipament au intrat în criză şi vor să-şi mute producţia în România.

 

Producătorul finlandez de echipament sportiv Amer Sports, proprie­tarul brandului Sa­lo­mon, va muta în România şi Bulgaria activităţile de producţie din Franţa şi Austria. Măsura face parte din planul de restructurare al companiei în 2008, care anul trecut a înregistrat un declin al vânzărilor de 8%. Mai grav este că profitul net al finlande­zi­lor s-a redus cu 74%.

 

 

AVERE. În portofoliul Amer Sports sunt incluse printre altele mărcile Salomon, Wilson, Precor, Atomic, Suunt şi Mavic. În Bulgaria, grupul finlandez deţine o fabrică în oraşul Cepelare, unde produce echipamente de ski sub brandul Atomic. Informaţiile pri­vind creşterea producţiei contra­zic zvonurile recente privind posibila închidere a unităţii. Cea mai mare parte a producţiei realizate la fabrica din Bulgaria este destinată exportului către Europa Oc­cidentală, Canada, Statele Unite şi Japonia, doar 3% fiind comercializată pe piaţa locală. În Ro­mâ­nia, schiurile Salomon se produc în regim lohn la Orăştie.

×
Subiecte în articol: ski express