x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi David Popovici nominalizat la Premiul Piotr Nurowski 2021, pentru „Cel mai bun tânăr atlet european”

David Popovici nominalizat la Premiul Piotr Nurowski 2021, pentru „Cel mai bun tânăr atlet european”

22 Oct 2021   •   11:40
David Popovici nominalizat la Premiul Piotr Nurowski 2021, pentru „Cel mai bun tânăr atlet european”
Sursa foto: Hepta

Înotătorul român David Popovici a fost nominalizat de către Asociația Comitetelor Olimpice Europene (EOC), alături de alți 5 sportivi, pentru titlul de „Cel mai bun tânăr atlet european” în sporturile de vară, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Ceilalți 4 nominaliați sunt Sky Brown, din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias, din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova, din Rusia (gimnastică artistică) și Adriana Vilagos, din Serbia (atletism).

Votul și ceremonia de premiere vor avea loc în timpul seminarului EOC din Samorin, Slovacia, în perioada 25-26 noiembrie 2021, câștigătorul fiind recompensat cu o bursă de formare de 15.000 EUR. Locul doi și trei, vor primi 8.000 EUR și, respectiv, 5.000 EUR, în timp ce al patrulea și al cincilea clasat vor avea amândoi câte 3.000 de euro.

David Popovici a reușit în 2021 să câștige trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 și 200 m liber și să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020, la 100 m liber.

Premiul anual este acordat sportivilor tineri care au relizat performanțe remarcabile și au avut un comportament excepțional pe terenul de joc și în afara acestuia. A fost creat în memoria fostului președinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion.

Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară și, separat, pentru cele de iarnă.
Aceasta esta a 10-a ediție a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară.

În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferințele celor care au votat, reprezentanții Comitetelor Olimpice Naționale participante la Adunarea Generală a EOC.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: David Popovici