x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Decizie surpriză luată de Florin Segărceanu la FED Cup

Decizie surpriză luată de Florin Segărceanu la FED Cup

20 Apr 2018   •   14:15
Decizie surpriză luată de Florin Segărceanu la FED Cup
Sursa foto: Cristina Hutu - Ago Vision Production

Simona Halep şi Viktorija Golubic vor deschide sâmbătă meciul de tenis România - Elveţia din barajul de promovare în Grupa Mondială a Fed Cup, conform tragerii la sorţi efectuată vineri de primarul Emil Boc la Hotel Platinia din Cluj-Napoca.

Irina Begu şi Timea Bacsinzky vor juca în partida a doua de sâmbătă.

Simona Halep, nr. 1 mondial, şi Viktorija Golubic nu s-au mai înfruntat până acum în circuitul WTA sau Fed Cup. Irina Begu este condusă cu 2-1 la meciurile directe, dar românca s-a impus în ultima lor partidă, în sferturi la Estoril, cu 6-3, 7-6 (6).

În confruntările directe dintre Halep şi Bacsinzky, liderul mondial conduce cu 3-1, ultima înfruntare fiind câştigată în 2016 în 16-imi la Madrid de româncă cu 6-2, 6-3. Begu şi Golubic au disputat un singur meci la simplu până acum, câştigat de Irina cu 6-2, 7-6 (6), în sferturi la Budapesta în 2008.

Duminică, Simona Halep o va întâlni pe Timea Bacsinzky în prima partidă de simplu, iar Begu va juca cu Viktorija Golubic în a doua partidă de simplu.

La dublu, Simona Halep şi Irina Begu vor primi replica perechii Patty Schnyder/Jil Teichman.

Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (40 WTA) au fost convocate de căpitanul nejucător Florin Segărceanu şi de antrenoarea Alina Tecşor în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Elveţia, programat la Cluj-Napoca în play-off-ul Grupei Mondiale

Lotul echipei Elveţiei pentru acest meci le cuprinde pe Timea Bacsinszky (46 la simplu, 136 la dublu), Viktorija Golubic (115 la simplu, 71 la dublu), Jil Teichmann (135 la simplu, 209 la dublu), Patty Schnyder (149 la simplu). Patty Schnyder, în vârstă de 39 de ani, va reveni după o pauză de şapte ani în echipa de Fed Cup a Elveţiei, pentru meciul cu România.

Una dintre cele mai talentate jucătoare elveţiene, Belinda Bencic (71 WTA) este accidentată şi nu poate evolua la Cluj-Napoca.

Întâlnirea dintre România şi Elveţia, meci din play-off-ul Grupei Mondiale, are loc în perioada 21-22 Aprilie 2018, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Partida se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă (21 aprilie), urmând ca duminică (22 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu şi meciul de dublu. Echipa care câştigă această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup.

În clasamentul pe naţiuni al Fed Cup, România ocupă locul 10, iar Elveţia este pe locul 6.

În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3.

Arbitrul Roberto Ranieri (Italia) va conduce meciul de la Cluj, iar reprezentantul ITF este Katerina Guenova (Bulgaria).
AGERPRES

×
Subiecte în articol: Simona Halep fed cup