x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Dinamoviştii comemorează 15 ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan

Dinamoviştii comemorează 15 ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan

05 Oct 2015   •   15:31
Dinamoviştii comemorează 15 ani de la dispariţia lui Cătălin Hîldan

Luni 5 octombrie se împlinesc 15 ani de la moartea lui Cătălin Hîldan, ''unicul căpitan'' al echipei Dinamo Bucureşti, cum este omagiat regretatul fotbalist.

Hîldan s-a stins pe 5 octombrie 2000, în timpul unui meci amical la Olteniţa, prăbuşindu-se pe gazon în minutul 74 al partidei.

În memoria sa, Peluza stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare îi poartă numele, chipul său e imprimat pe tricourile de joc, iar numărul 11 a fost retras pentru totdeauna.

''Nu este puţin faptul că, într-o ţară în care modelele aproape nu există pentru cei tineri, suporterii dinamovişti se mobilizează prin coregrafii şi acţiuni de excepţie pentru a-l comemora pe Cătălin. Sunteţi unici prin felul vostru de a transmite mesaje, unele directe, altele subtile şi este clar că voi daţi un semnal pentru viitorii suporteri, conducători şi jucători despre ceea ce înseamnă spiritul fratelui meu. Tocmai acest spirit, pe care voi l-aţi cultivat cu o deosebită încăpăţânare, ne-a ajutat, mai ales în ultimii ani, să nu ne lăsăm învinşi de vremurile tulburi pe care le traversăm toţi cei ce iubim culorile alb-roşii. Cătălin Hîldan înseamnă pentru suflarea dinamovistă unitate, spirit de luptă şi forţa de a te ridica de jos şi a merge mai departe cu capul sus!'', a transmit Cristi Hîldan, fratele ''unicului căpitan'', într-un mesaj către toată suflarea dinamovistă, transmis prin intermediul site-ului oficial al clubului.

Născut pe 3 februarie 1976, la Brăneşti, Hîldan a marcat 6 goluri în 138 de partide în Liga 1 pentru Dinamo, în perioada 1994-2000, având şi 8 selecţii la naţională.

×
Subiecte în articol: catalin hildan