x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi DOLIU în lumea sportului. Fost pilot de Formula 1, MORT într-un accident de motocicletă

DOLIU în lumea sportului. Fost pilot de Formula 1, MORT într-un accident de motocicletă

06 Oct 2014   •   11:01
DOLIU în lumea sportului. Fost pilot de Formula 1, MORT într-un accident de motocicletă

Fostul pilot italian de Formula 1 Andrea de Cesaris a încetat din viaţă la 55 ani, în urma unui acccident de motocicletă produs duminică pe şoseaua de centură a oraşului Roma, anunţă presa din Peninsulă.

De Cesaris a luat startul în 208 Mari Premii, între 1989 şi 1994, pentru 10 echipei diferite, printre care şi McLaren, fiind pilotul cu cele mai multe curse disputate fără să înregistreze nicio victorie. El s-a clasat de două ori pe locul secund şi a urcat în total de cinci ori pe podium, aducând primele puncte pentru echipa Jordan în 1991. Italianul a reuşit singurul pole position în 1982 cu echipa Alfa Romero, în Marele Premiu al Statelor Unite, când a devenit, la 22 de ani, cel mai tânăr pilot clasat pe prima poziţie a grilei de start.

Moartea lui Andrea de Cesaris s-a produs chiar în ziua în care pilotul francez de Formula 1 Jules Biachi a suferit grave leziuni la cap şi se zbate între viaţă şi moarte, după ce monopostul său a lovit un tractor pe circuitul de la Suzuka, în timpul Marelui Premiu al Japoniei.

×