x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Elizabeta Samara, CAMPIOANA Europeana la tenis de masa la simplu feminin

Elizabeta Samara, CAMPIOANA Europeana la tenis de masa la simplu feminin

04 Oct 2015   •   17:55
Elizabeta Samara, CAMPIOANA Europeana la tenis de masa la simplu feminin
Sursa foto: ettu.org

Jucătoarea română Elizabeta Samara a intrat în posesia medaliei de aur în proba de simplu, după ce a învins-o duminică în finală pe olandeza Jie Li cu scorul de 4-3 (11-6, 9-11, 3-11, 11-7, 12-14, 11-4, 11-4), la Campionatele Europene de tenis de masă de la Ekaterinburg (Rusia).  

Elizabeta Samara, multiplă campioană europeană la dublu feminin şi dublu mixt, a câştigat în Rusia primul ei titlu european la simplu şi aduce României primul aur continental după o pauză de 12 ani de la precedentul succes al Otiliei Bădescu din 2003.

În finală, Samara a avut un meci dificil în prima parte în faţa unei olandeze de origine chineză. Deşi, Eliza a câştigat primul set, a fost condusă apoi cu 2-1 şi 3-2 la seturi. În ultimele 2 seturi însă, românca şi-a dovedit superioritate şi s-a impus clar cu un dublu 11-4, obţinând medalia de aur.

Până în finală, Samara le-a eliminat succesiv pe Alexandra Privalova (Belarus) cu 4-1, slovaca Eva Odorova cu 4-0, Tetiana Bilenko (Ucraina) cu 4-0, Georgina Pota (Ungaria) cu 4-1 şi pe rusoaica Polina Maihailova cu 4-1.

Samara a mai câştigat la Ekaterinburg încă 2 medalii de argint: cu echipa şi la dublu alături de unguroaica Georgina Pota.

Agerpres

×
Subiecte în articol: elizabeta samara