x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fed Cup: Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse vor juca la dublu în meciul România - Rusia

Fed Cup: Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse vor juca la dublu în meciul România - Rusia

08 Feb 2020   •   19:20
Fed Cup: Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse vor juca la dublu în meciul România - Rusia

Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse vor juca la dublu pentru România în meciul cu Rusia din play-off-ul Grupei Mondiale a Fed Cup, sâmbătă, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse au luat locul perechii Irina Bara/Raluca Olaru, despre care se anunţase că vor reprezenta România în meciul de dublu împotriva rusoaicelor Ana Blinkova/Ana Kalinskaia.

România şi Rusia sunt la egalitate, 2-2, după cele patru meciuri de simplu.

Echipa naţională de tenis a României întâlneşte în zilele de 7 şi 8 februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, selecţionata Rusiei în Grupa Mondială a Fed Cup. Meciul contează pentru calificarea la turneul final al Fed Cup de la Budapesta, din 14-19 aprilie.

Pentru această întâlnire, din echipa României nu fac parte jucătoarele de tenis Simona Halep, Irina Begu şi Monica Niculescu, care au renunţat la convocare pentru a se concentra pe turneele WTA în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României, Florin Segărceanu, a convocat pentru partida cu Rusia următoarele jucătoare: Ana Bogdan (90 WTA), Irina Bara (160 WTA), Elena Gabriela Ruse (166 WTA), Raluca Olaru (47 WTA la dublu) şi Jaqueline Cristian (197 WTA).

Jucătoarele Irina Bara, Gabriela Ruse şi Jaqueline Cristian au fost nominalizate în premieră în lotul de Fed Cup al României.

România nu a întâlnit niciodată Rusia în Fed Cup, dar a avut două confruntări cu URSS, ambele pierdute, în 1978 (0-3), la Melbourne, în sferturile Grupei Mondiale, şi în 1986 (0-3), la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale.

AGERPRES

×