x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Fosta campioană americană Tracy Austin: Simona Halep este o sportivă extraordinară!

Fosta campioană americană Tracy Austin: Simona Halep este o sportivă extraordinară!

17 Oct 2014   •   12:02
Fosta campioană americană Tracy Austin: Simona Halep este o sportivă extraordinară!

Americanca Tracy Austin, fostă numărul unu mondial în tenisul profesionist feminin, a lăudat progresul realizat în ultimul an de românca Simona Halep, pe care o consideră o jucătoare "extraordinară" şi o 'ameninţare' pentru adversarele sale pe orice suprafaţă ar evolua.

'În urma tuturor victoriilor pe care le-a obţinut în acest sezon, Simona şi-a dezvoltat o mare încredere. Ea crede acum că face parte din top. Atunci când ajungi în vârf, marjele sunt foarte mici, iar ea are toate atuurile pentru a se număra printre cele mai bune jucătoare. Indiferent de suprafaţa de joc - hard, zgură sau iarbă - Halep poate fi, şi chiar a fost, o ameninţare', a declarat Austin pentru site-ul WTA.

Campioana din Statele Unite recunoaşte că înălţimea Simonei Halep nu este una care să o avantajeze, românca fiind jucătoarea cu cea mai mică statură de la Turneul Campioanelor care va avea loc la Singapore, însă consideră că reprezentanta ţării noastre poate compensa prin celelalte calităţi ale sale. 'Fără nicio îndoială, statura mai mică reprezintă un dezavantaj. Însă Simona este o mare sportivă, care va compensa această lipsă de înălţime prin viteza sa, prin combativitatea sa pe tot terenul şi alegerea inteligentă a loviturilor. Este o sportivă extraordinară, care se poate apăra extraordinar. Sunt atât de multe lucruri pe care le face bine, aşa că este capabilă să treacă peste acest dezavantaj', consideră Tracy Austin, potrivit Agerpres.

Fosta jucătoare americană explică, totodată, progresul din ultimul an al Simonei Halep prin îmbunătăţirea atitudinii jucătoarei române: 'Simona obişnuia să fie prea negativistă faţă de ea însăşi, iar asta se simţea în jocul său. Nu poţi gândi în mod clar atunci când eşti negativ. În acest an, ea a fost capabilă să fie mult mai calmă pe teren şi mult mai pozitivă'.

Simona Halep, în vârstă de 23 ani, ocupanta locului 3 în clasamentul WTA, a reuşit pe parcursul sezonului 2014 să câştige turneele de la Doha şi Bucureşti, disputând totodată finalele în turneul de Mare Şlem de la Roland Garros şi cel de la Madrid (ambele pierdute în faţa rusoaicei Maria Şarapova). Ea a atins, totodată, sferturile de finală la Australian Open şi semifinalele la Wimbledon.

Tracy Austin (51 ani) are în palmares 30 de titluri WTA la simplu, între care două de Mare Şlem, ambele cucerite la US Open, în 1979 şi 1981, precum şi unul la dublu mix, câştigat la Wimbledon, în 1981, alături de fratele său, John Austin. Ea a ocupat primul loc în clasamentul WTA timp de 23 de săptămâni, în cursul anului 1980.

×
Subiecte în articol: Simona Halep Tracy Austin