x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca

Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca

23 Apr 2017   •   14:13
Gimnastică artistică: Marian Drăgulescu, medaliat cu argint la sărituri la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca

Gimnastul Marian Drăgulescu a câştigat, duminică, medalia de argint în concursul de sărituri din cadrul Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, după ce cu o zi înainte obţinuse titlul european la sol. 

În finală el a fost devansat doar de rusul Artur Dalaloian, care a câştigat medalia de aur, bronzul revenind ucraineanului Oleg Verniaiev. 

Sportivul român a reuşit cea de-a 18 medalie a sa la Campionatele Europene totalizând 14,733 puncte, cele două sărituri ale sale fiind notate cu 14,666 şi 14,800. Artur Dalaloian a totalizat 14,933 puncte (15,066 şi 14,800), iar Oleg Verniaiev 14,649 puncte (14,766 şi 14,533). 

Acum în vârstă de 36 de ani, Drăgulescu este unul dintre cei mai titraţi gimnaşti români, el debutând în competiţiile majore internaţionale la Campionatele Mondiale din 1999, găzduite de Tianjin, China. 

Medalia de duminică a fost a 31-a din întreaga carieră a lui Marian Drăgulescu. El are în palmares 3 medalii la Jocurile Olimpice (1 de argint şi 2 de bronz), 10 la Campionatele Mondiale (8 de aur şi 2 de argint) şi 18 la Campionatele Europene (10 de aur, 6 de argint şi 2 de bronz). Singura medalie care îi lipseşte este cea de aur la Jocurile Olimpice. 

Gimnastele Ioana Crişan şi Olivia Cîmpian, primele sportive din delegaţia României care au evoluat într-o finală a Campionatelor Europene de la Cluj-Napoca, s-au clasat, vineri, pe locurile 18, respectiv 23 în concursul de individual compus, cu un total de 51,032 puncte, respectiv, 50,106 puncte. 

Sâmbătă, Marian Drăgulescu a obţinut prima medalie a delegaţiei noastre, aurul în concursul la sol. El a fost notat de arbitri cu cu 14,500 puncte. 

Campionatele Europene de gimnastică artistică se desfăşoară în perioada 19-23 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la 60 de ani de la precedenta ediţie găzduită de România, la startul competiţiei aliniindu-se 274 de sportivi (168 la masculin şi 106 la feminin) din 37 de ţări. 

România este reprezentată la Europene de 10 sportivi. Lotul feminin este format din Olivia Cîmpian, Ioana Crişan, Larisa Iordache şi Cătălina Ponor, iar cel masculin din Marian Drăgulescu, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Adelin Kotrong, Laurenţiu Nistor şi Andrei Ursache. 

Larisa Iordache şi Cătălina Ponor vor reprezenta România, astăzi, în finala la bârnă. 

La ediţia de anul trecut, de la Berna, România a cucerit două medalii de argint la masculin, ambele prin Marian Drăgulescu (sol şi sărituri), şi două de bronz la feminin, ambele prin Cătălina Ponor (sol şi bârnă). 
AGERPRES

×