x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Halep, după eliminarea de la Wimbledon: Am jucat până la sfârşit, dar în setul al doilea mi-am pierdut din energie

Halep, după eliminarea de la Wimbledon: Am jucat până la sfârşit, dar în setul al doilea mi-am pierdut din energie

de Agerpres    |    03 Iul 2014   •   21:58
Halep, după eliminarea de la Wimbledon: Am jucat până la sfârşit, dar în setul al doilea mi-am pierdut din energie

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, care a ratat calificarea în finala turneului de la Wimbledon, vineri, învinsă de Eugenie Bouchard, cu 7-6 (5), 6-2, în semifinale, a acuzat o entorsă la gleznă şi oboseala acumulată la competiţia londoneză pe iarbă.

''Am făcut entorsă la gleznă şi apoi mi-a fost dificil să continui meciul. Pe moment am simţit o durere mare, apoi s-a mai atenuat, dar nu am putut împinge prea mult în picioare. După aceea, prima mea minge a fost foarte rea'', a explicat Simona, a treia favorită a turneului de la Wimbledon.

''În tiebreak, am servit bine până la 3-2, dar apoi Eugenie a avut un pic de noroc când un retur a atins fileul şi a făcut un punct. A revenit, a jucat bine, iar acela a fost momentul cheie. Eu mi-am pierdut concentrarea. Suprafaţa aceasta o avantajează, pentru că este mai rapidă şi poate rămâne mai aproape de linia de fund, pentru a lovi mai repede mingea. I-a crescut şi încrederea în sine şi pentru că a jucat bine la Roland Garros. Este o jucătoare mare şi în curând va ajunge în top'', a mai spus Halep după semifinală.

Simona a subliniat că şi-a jucat şansa până la final, dar a resimţit oboseala.

''Am jucat până la sfârşit, dar în setul al doilea mi-am pierdut din energie şi nu am mai crezut că pot câştiga meciul. Cred că am fost şi un pic obosită, pentru că am jucat destul de mult. După turul al treilea am resimţit o mică durere musculară, care nu a dispărut. După turneul de la Paris nu am avut decât puţin timp să mă recuperez, dar sunt mulţumită de faptul că am reuşit cel mai bun rezultat al meu la Wimbledon. Nu pot fi tristă. După acest turneu pot să spun că joc bine şi pe iarbă. După o pauză de o săptămână şi o alta de 'break' voi fi refăcută sută la sută'', a precizat Halep.

Simona Halep ar urma să joace săptămâna viitoare la turneul WTA de la Bucureşti, unde a fost desemnată principala favorită.

Pentru accederea în semifinalele turneului londonez, Halep va primi 780 puncte WTA şi un cec de 440.000 lire sterline.

Reprezentanta ţării noastre, a treia favorită la Wimbledon, câştigase singurul meci jucat până acum cu Eugenie Bouchard, anul acesta la Indian Wells (SUA), cu 6-2, 1-6, 6-4.

Halep şi Bouchard sunt singurele jucătoare care au atins anul acesta sferturi de finală la cele trei turnee de Mare Şlem. Halep s-a oprit anul acesta în sferturi la Australian Open şi a jucat finala la Roland Garros, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova. Bouchard a fost învinsă în semifinale la Melbourne (de Şarapova) şi tot în penultimul act la Roland Garros (de chinezoaica Na Li).

Simona Halep are în palmares şapte titluri WTA, în timp ce Bouchard a câştigat un singur turneu WTA, în mai, la Nurnberg. În finala de la Wimbledon o va înfrunta pe cehoaica Petra Kvitova, învingătoare în 2011 la All England Club. 

×
Subiecte în articol: simona halep wimbledon 2014