x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Harghita si Covasna / Elvetia Romaniei

Harghita si Covasna / Elvetia Romaniei

23 Noi 2006   •   00:00

Temperaturile foarte scazute sunt ideale pentru practicarea sporturilor de iarna. Judetele Harghita si Covasna, dominate de un relief inalt, impresioneaza prin salbaticia peisajelor si padurile de brad ce se intind pe zeci de hectare.


Temperaturile foarte scazute sunt ideale pentru practicarea sporturilor de iarna. Judetele Harghita si Covasna, dominate de un relief inalt, impresioneaza prin salbaticia peisajelor si padurile de brad ce se intind pe zeci de hectare.

Din acest motiv, tinutul este considerat Elvetia Romaniei. Regiunea reprezinta un loc plin de legende, unde de mai bine de 800 de ani doua populatii distincte ca origini si traditii - una romaneasca, avand origini daco-romane, si una secuiasca, vorbitoare maghiara - traiesc impreuna. Pe langa partiile de schi, turistii cauta si gulasul, mancare specifica acestei regiuni.

MUTARE. Cea mai cunoscuta statiune este Baile Harghita, situata la o altitudine de 1.350 de metri, in Muntii Harghita, la poalele Masivului Harghita-Ciceu. Accesul se face din Miercurea-Ciuc, pe DN 13A, care face legatura cu Odorheiul Secuiesc. Pe langa partiile de schi alpin, aici se gaseste si o pista de fond, care va beneficia de investitii majore.

Chiar daca in clipa de fata este un sport destinat doar sportivilor, nu ar fi exclus ca in viitorul nu foarte indepartat turistii sa-si indrepte atentia catre schi fond. In Franta, acest fenomen este in plina desfasurare, reprezentand de fapt o metoda de protest vizavi de preturile ridicate la transportul pe cablu.

DRAGUT. Chiar daca nu beneficiaza de altitudini inalte, orasul Toplita are doua partii foarte cautate de schiorii din Ardeal.
Dotate cu nocturna si instalatie de zapada artificiala, cele doua piste reprezinta locul ideal pentru cei pasionati de slalom. In apropiere de Gheorgheni, la Ciumani, s-au amenajat anul acesta doua partii.
Puse in "cascada", una in continuarea celeilalte, cele doua piste au o lungime ce depaseste 1.500 de metri.

REDUS. Chiar daca sunt intr-un numar foarte ridicat, partiile din Harghita si din Covasna nu au lungimi foarte mari, iar instalatiile de nocturna si zapada artificiala sunt destul de rar intalnite. Una dintre putinele partii dotate ca la carte este la Baile Homorod. Numai ca altitudinea destul de joasa nu favorizeaza un sezon de schi la fel de intins ca la Madaras sau Baile Harghita.

×
Subiecte în articol: ski express Harghita