x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jocurile Europene Baku 2015. Medalie de aur pentru judoka Andreea Chiţu

Jocurile Europene Baku 2015. Medalie de aur pentru judoka Andreea Chiţu

25 Iun 2015   •   19:00
Jocurile Europene Baku 2015. Medalie de aur pentru judoka Andreea Chiţu

Judoka Andreea Chiţu a adus a doua medalie de aur delegaţiei României la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), joi, la categoria 52 kg, după ce a învins-o în finală pe franţuzoaica Annabelle Euranie.

Andreea Chiţu a intrat direct în optimile de finală, câştigând meciul cu Roni Schwartz (Israel), după care în sferturi a dispus de italianca Odette Giuffrida, iar în semifinală s-a impus în faţa germancei Mareen Kraeh.

Larisa Florian a fost învinsă de germanca Mareen Kraeh, joi, în meciul pentru medalia de bronz, tot la categoria 52 kg. Florian a cedat după doar 56 de secunde de luptă, Kraeh reuşind două waza-ari, astfel că românca a ocupat locul 5.

Larisa Florian trecuse în şaisprezecimi de finlandeza Jaana Sundberg, în optimi a învins-o pe Kelly Edwards (Marea Britanie), pierzând în sferturile de finală în faţa rusoaicei Natalia Kuziutina. În recalificări, Larisa Florian a dispus de olandeza Birgit Ente, înainte de meciul cu Kraeh.

Întrecerile de judo de la Baku contează şi drept Campionate Europene în acest an, după ce competiţia programată în primăvară la Glasgow nu s-a mai disputat.

Pentru Chiţu este a doua medalie de aur la Campionatele Europene, după cea cucerită în 2012, la Celiabinsk (Rusia). Andreea Chiţu a mai câştigat la Europene o medalie de argint, în 2013, la Budapesta, şi una de bronz, anul trecut, la Montpellier. Totodată, palmaresul său mai cuprinde o medalie de argint la Mondialele de anul trecut, de la Celiabinsk, şi una de bronz, în 2011, la Paris.

România se află în continuare pe locul 19 în clasamentul pe medalii la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), joi seara, după 14 zile de competiţii, cu două medalii de aur, patru de argint şi patru de bronz.

×