x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Jocurile Europene Baku 2015. Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie

Jocurile Europene Baku 2015. Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie

23 Iun 2015   •   18:41
Jocurile Europene Baku 2015. Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie

Scrimerul român Tiberiu Dolniceanu a cucerit medalia de argint la sabie, marţi, la Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), după ce a fost învins în finală de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-10.

Dolniceanu, numărul trei mondial, a fost condus cu 6-3, apoi a revenit şi a condus cu 9-7. Iagodka a reuşit patru tuşe consecutive (11-9) şi a avut iniţiativa în continuare, câştigând cu 15-10.

În semifinale, Dolniceanu l-a învins pe italianul Luigi Miracco, scor 15-11, iar Iagodka trecuse de alt italian, Alberto Pellegrini, cu 15-11.

Dolniceanu a câştigat Grupa preliminară A, după un debut cu stângul în faţa britanicului James Honeybone (4-5), în primul tur a trecut de azerul Azar Taghiev cu 15-5, în optimi şi-a luat revanşa în faţa lui Honeybone, cu 15-10, iar în sferturi a dispus de rusul Boris Savici, cu 15-10.

În sferturi, italianul Luigi Miracco s-a impus în faţa lui Iulian Teodosiu, cu 15-10. Teodosiu terminase pe locul al doilea în Grupa B, în primul tur a trecut de germanul Robin Schroedter, cu 15-12, în optimi l-a învins pe belarusul Aleksandr Buikevici, cu 15-11.

Tot în sferturi s-a oprit şi Alin Badea, învins de ucraineanul Andrei Iagodka, scor 15-8. Badea terminat pe locul al doilea Grupa preliminară D, în primul tur a câştigat cu 15-9 în faţa ungurului Bence Gemesi, iar în optimi l-a învins pe germanul Richard Huebers, cu 15-12.

Mădălin Bucur a ocupat locul 4 în Grupa C, iar în primul tur a cedat în faţa lui James Honeybone, cu 6-15.

România a cucerit trei medalii, marţi, la scrimă, aur prin Ana-Maria Brânză şi bronz prin Simona Gherman, la spadă, şi argint prin Tibi Dolniceanu, la sabie.

Bilanţul delegaţiei României a ajuns la nouă medalii, una de aur, patru de argint şi patru de bronz. Aurul a fost cucerit de Ana-Maria Brânză la spadă. Argintul a fost câştigat de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha şi Elena Meroniac în proba de kaiac dublu - 500 m, în proba de grup la gimnastică aerobică (Lavinia Panaete, Bianca Gorgovan, Dacian Barna, Gabriel Bocşer şi Lucian Săvulescu) şi prin Tiberiu Dolniceanu la sabie. Medaliile de bronz au fost aduse de gimnasta Andreea Iridon la paralele, de gimnastul Marius Berbecar la paralele, de Daniela Hondiu la sambo (cat. 60 kg) şi de Simona Gherman la spadă.

×
Subiecte în articol: tiberiu dolniceanu