x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mergea, în finala de dublu la Barcelona (ATP), după o victorie în faţa lui Tecău

Mergea, în finala de dublu la Barcelona (ATP), după o victorie în faţa lui Tecău

29 Apr 2017   •   21:48
Mergea, în finala de dublu la Barcelona (ATP), după o victorie în faţa lui Tecău

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi s-a calificat în finala probei de dublu din cadrul turneului ATP de la Barcelona, cu premii totale de 2.324.905 euro, după 6-3, 5-7, 14-12 cu cuplul româno-olandez Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, în semifinale.

Aceasta este prima finală a lui Mergea alături de Qureshi, asigurată după un meci care a durat o oră şi 35 de minute.

Mergea şi partenerul său au reuşit să îşi adjudece primul set cu 6-3, după ce echipele au mers cu serviciul până la 3-3. În setul secund s-a mers cu serviciul până la 6-5 pentru Tecău/Rojer, care au reuşit break-ul la momentul oportun, restabilind egalitatea, 1-1 la seturi.

În super tie-break, Mergea şi Qureshi s-au desprins la 5-2 şi au avut 7-4 şi 9-6, dar au ratat cele trei mingi de meci, Tecău şi Rojer egalând, 9-9. Mergea şi echipierul său au mai ratat trei mingi de meci, dar au reuşit în cele din urmă să încheie meciul cu 14-12.

Mergea şi Qureshi au reuşit 9 aşi în acest meci, iar adversarii niciunul.

Perechea româno-pakistaneză şi-a asigurat un cec de 73.820 euro şi 300 de puncte ATP, Tecău şi Rojer primind 37.030 euro şi 180 de puncte. În ultimul act, Mergea şi Qureshi vor înfrunta cuplul germano-austriac Philipp Petzschner/Alexander Peya.

Mergea are în palmares şase titluri ATP, în 2013 la Viena (alături de cehul Lukas Rosol), în 2014 la Vina del Mar (alături de austriacul Oliver Marach) şi la Hamburg (cu croatul Marin Draganja ca partener), în 2015 la Stuttgart (alături de indianul Rohan Bopanna) şi anul trecut la Bucureşti (împreună cu Horia Tecău).

Florin Mergea mai are şapte finale jucate, în 2015 la Auckland, Montpellier (ambele alături de englezul Dominic Inglot), Casablanca, Halle şi Turneul Campionilor (toate alături de Bopanna), în 2016 la Sydney şi Madrid (tot cu Bopanna alături), precum şi o finală la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, alături de Tecău.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: florin mergea