x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mergea şi Qureshi au ratat calificarea în sferturile probei masculine de dublu la Wimbledon

Mergea şi Qureshi au ratat calificarea în sferturile probei masculine de dublu la Wimbledon

10 Iul 2017   •   18:35
Mergea şi Qureshi au ratat calificarea în sferturile probei masculine de dublu la Wimbledon

Perechea formată din tenismanul român Florin Mergea şi pakistanezul Aisam Ul-Haq Qureshi a ratat calificarea în sferturile de finală ale probei masculine de dublu din cadrul turneului pe iarbă de la Wimbledon, luni, după ce a fost învinsă cu 6-7 (3), 4-6, 6-1, 6-4, 6-2 de cuplul Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia). 

Mergea şi Qureshi, capi de serie numărul 14, au condus cu 2-0 la seturi, dar apoi au cedat pas cu pas şi s-au înclinat în cele din urmă după trei ore şi 21 de minute în faţa favoriţilor numărul patru. 

Kubot şi Melo i-au învins pe Mergea şi Qureshi şi în mai, în optimile de finală la Roma, cu 6-2, 6-3. 

Mergea şi partenerul său au reuşit 10 aşi în acest meci, dar au comis şi 12 duble greşeli. Adversarii au avut 6 aşi şi 7 duble greşeli. Perechea româno-pakistaneză a reuşit să transforme doar 2 mingi din cele 9 de break create (22%), în timp ce Kubot şi Melo au avut un procentaj mai bun, 43% (6/14). 

Mergea şi-a egalat performanţa de anul trecut de la Wimbledon, cel mai bun rezultat rămânând semifinala din 2015, alături de indianul Rohan Bopanna. 

Cuplul alcătuit din Florin şi Aisam Ul-Haq Qureshi va primi pentru participare 26.500 de lire sterline şi 180 de puncte ATP. 
 www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: florin mergea