x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la Strasbourg

Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la Strasbourg

22 Mai 2018   •   15:27
Mihaela Buzărnescu s-a calificat în sferturi la Strasbourg
Sursa foto: FB Mihaela Buzărnescu

Jucătoarea română de tenis Mihaela Buzărnescu s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Strasbourg (Franţa), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a trecut de rusoaica Elena Rîbakina cu 6-3, 7-6 (2).


Buzărnescu (30 ani, 32 WTA), a patra favorită, s-a impus după o oră şi 38 de minute în faţa unei adversare (18 ani, 219 WTA) venite din postura de lucky loser.


Românca a dominat primul set, în care a reuşit un break la 2-2, iar apoi pe al doilea la 4-2. Buzărnescu şi-a pierdut serviciul şi Rîbakina s-a apropiat la 5-3, dar Mihaela a încheiat setul cu 6-3.


În setul secund, Buzărnescu a avut 2-0, dar şi-a pierdut serviciul şi cele două jucătoare au mers cap la cap până în tiebreak, unde românca s-a deprins la un categoric 6-0, înaintea de a încheia conturile cu 7-2.


Buzărnescu a reuşit 5 aşi şi a făcut o dublă greşeală, având 17 winners şi 20 de erori neforţate. Rîbakina a reuşit 2 aşi şi a comis 5 duble greşeli, având 21 de winners şi nu mai puţin de 40 de erori neprovocate.


Mihaela Buzărnescu şi-a asigurat 4.980 de euro şi 60 de puncte WTA, iar în sferturi o va înfrunta pe câştigătoarea dintre Lucie Safarova (Cehia) şi Su-Wei Hsieh (Taiwan), cap de serie numărul opt.


Buzărnescu e programată marţi şi la dublu, în sferturi, alături de Raluca Olaru, contra cuplului Kaia Kanepi (Estonia)/Katarzyna Piter (Polonia).
AGERPRES 

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzărnescu