x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Minaur Baia Mare câștigă primul meci al dublei din Cipru în EHF European Cup la handbal masculin

Minaur Baia Mare câștigă primul meci al dublei din Cipru în EHF European Cup la handbal masculin

12 Dec 2020   •   19:04
Minaur Baia Mare câștigă primul meci al dublei din Cipru în EHF European Cup la handbal masculin
Sursa foto: imagean/Getty Images/iStockphoto

Minaur Baia Mare a învins sâmbătă pe ciprioții de la Parnassos Strovolou cu 28-25 (15-13), în deplasare la Nicosia. Băimărenii au condus, cu o singură excepție, tot meciul, controlând partida de la un capăt la altul. Returul se joacă duminică, tot în Cipru.

Echipa de handbal masculin Minaur Baia Mare a disputat sâmbătă după amiază în Cipru, la Nicosia, prima partidă a celei de a 3-a runde a EHF European Cup, în compania celor de la Parnassos Strovolou.

Băimărenii s-au calificat direct în această fază a competiției, datorită locului 3 obținut în sezonul trecut în Liga Zimbrilor. CS Minaur Baia Mare a revenit în cupele europene, după 5 ani de absență.

Minaur, considerată favorită, a dominat prima parte a meciului, nereușind însă să se desprindă. Ciprioții au ținut aproape, reușind să revină chiar și când Baia Mare a condus cu 3 goluri avans (8-5, min. 13). Mai mult, au preluat conducerea (9-10, min. 23). S-a mers apoi cap la cap până la 13-13, Minaur reușind în ultimul minut de joc să puncteze de două ori (15-13).

În partea secundă Minaur a menținut o diferență permanentă de 2-3 goluri, reușind pe alocuri să ajungă și la 5 goluri avans. Finalul meciului s-a jucat pe contre, ambele echipe marcând la foc continuu, fără însă ca asta să influențeze deznodământul final.

Minaur Baia Mare câștigă cu 28-25 (15-13) și are prima șansă pentru calificarea în optimile de finală ale competiției, care vor avea loc în februarie, anul viitor.

Calificarea se joacă în dublă manșă, cele două echipe stabilind să dispute ambele partide în Cipru. Returul va avea loc duminică, tot la Nicosia, cu începere la ora 17.00.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: minaur baia mare ehf european cup