x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Monica Niculescu a intrat pe tabloul principal la Doha

Monica Niculescu a intrat pe tabloul principal la Doha

11 Feb 2018   •   22:30
Monica Niculescu a intrat pe tabloul principal la Doha

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat pe tabloul principal al turneului WTA de la Doha (Qatar), dotat cu premii totale de 3,1 milioane dolari, duminică, după ce a dispus de germanca Andrea Petkovic cu 6-4, 6-1, în runda finală a fazei preliminare.

Niculescu (30 ani, 99 WTA) s-a impus după o oră şi 37 de minute şi a egalat situaţia meciurilor directe cu Petkovic (30 ani, 98 WTA), 3-3.

Monica şi-a asigurat un cec de 8.900 dolari şi 31 de puncte WTA, iar în primul tur o va înfrunta pe rusoaica Maria Şarapova (30 ani, 41 WTA), un meci în premieră între cele două.

Monica Niculescu este a cincea româncă de pe tabloul principal al turneului din Qatar, alături de Simona Halep, a doua favorită, Sorana Cîrstea, Irina Begu şi Mihaela Buzărnescu.

Halep, numărul doi mondial, o va înfrunta direct în turul secund pe învingătoarea dintre rusoaica Ekaterina Makarova şi chinezoaica Shuai Zhang.

Irina Begu va juca în prima rundă a competiţiei cu australianca Samantha Stosur, Sorana Cîrstea va primi replica grecoaicei Maria Sakkari, iar Mihaela Buzărnescu o va înfrunta pe ucraineanca Lesia Ţurenko.

La dublu, Begu joacă alături de Niculescu, fiind favoritele numărul şase, iar Buzărnescu face pereche cu franţuzoaica Alize Cornet.
AGERPRES

×
Subiecte în articol: monica niculescu