x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Monica Niculescu, învinsă în turul al doilea la Beijing

Monica Niculescu, învinsă în turul al doilea la Beijing

04 Oct 2017   •   12:00
Monica Niculescu, învinsă în turul al doilea la Beijing

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a fost învinsă de chinezoaica Shuai Peng cu 6-3, 6-2, miercuri, în runda a doua a turneului WTA de la Beijing (China), dotat cu premii totale de 6.381.679 dolari.

Monica (30 ani, 65 WTA) a cedat după o oră şi 38 minute în faţa unei favorite a gazdelor, Peng (31 ani, 25 WTA).

Niculescu a început destul de bine, cu break, iar apoi a avut 2-1, dar primele patru ghemuri au însemnat tot atâtea break-uri. Peng a fost prima care şi-a făcut serviciul (3-2) şi s-a desprins apoi la 4-2, încheind primul act cu 6-3.

Chinezoaica a câştigat contra serviciului la debutul în setul al doilea, dar Niculescu a făcut rebreak (1-1), însă au urmat patru ghemuri la rând luate de Peng, care s-a desprins la 5-1.

Niculescu a avut un procentaj foarte bun la primul serviciu pus în teren (79%), dar procentaje slabe la punctele făcute cu ambele servicii (37% la primul şi 30% la al doilea). A salvat doar una din cele 8 mingi de break pe serviciul său.

Scorul meciurilor directe este acum egal, 3-3, Monica impunându-se în precedenta confruntare, anul trecut, la Miami, 6-1, 3-6, 6-0.

Românca va primi 34.744 dolari şi 65 de puncte WTA pentru participare, dar va continua la dublu, unde are, tot miercuri, meci în optimi alături de taiwaneza Su-Wei Hsieh, împotriva principalelor favorite, Yung-Jan Chan (Taiwan)/Martina Hingis (Elveţia).

Tot miercuri, în optimi la simplu, Simona Halep o întâlneşte pe rusoaica Maria Şarapova. Joi, Sorana Cîrstea va juca în optimi contra cehoaicei Karolina Pliskova.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: monica niculescu