x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Monica Niculescu o învinge pe Sorana Cîrstea și trece în turul al doilea la Indian Wells

Monica Niculescu o învinge pe Sorana Cîrstea și trece în turul al doilea la Indian Wells

09 Mar 2017   •   07:21
Monica Niculescu o învinge pe Sorana Cîrstea și trece în turul al doilea la Indian Wells
Sursa foto: FRT.ro

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, miercuri, în runda a doua a turneului WTA Premier de la Indian Wells (California), dotat cu premii totale de 6.993.450 dolari, după ce a dispus cu 4-6, 6-3, 6-1 cu compatrioata sa Sorana Cîrstea.

Niculescu (29 ani, 45 WTA) s-a impus într-o oră şi 50 de minute şi are acum 5-2 în meciurile directe cu Sorana (26 ani, 66 WTA), după ce precedenta lor confruntare a avut loc tocmai în 2010, la Montreal, în optimi, Monica impunându-se cu 6-3, 6-3.

Monica va juca în turul secund cu elveţianca Timea Bacsinszky, cap de serie numărul 15.

Românca, care şi-a asigurat un cec de 22.325 dolari şi 35 de puncte WTA, are avantaj în meciurile directe cu Bacsinszky, 4-3, dar elveţianca s-a impus în ultimele două confruntări, 1-6, 7-5, 6-2 în 2015, în optimi la Wimbledon, şi anul trecut, la acelaşi turneu, în runda a doua, cu 4-6, 6-2, 6-1.

La dublu, Monica Niculescu va face pereche cu Christina McHale (SUA), cele două urmând să joace în primul tur contra principalelor favorite, Bethanie Mattek-Sands (SUA)/Lucie Safarova (Cehia).

Simona Halep este a patra favorită a turneului (pe care l-a câştigat în 2015, n. red.), urmând să joace direct în turul al doilea cu învingătoarea dintre croata Dona Vekic şi americanca Alison Riske. La ediţia de anul trecut, Simona a fost învinsă în sferturile de finală de americanca Serena Williams, cu 6-4, 6-3.

Irina Begu a fost desemnată cap de serie numărul 29 şi va intra direct în turul al doilea, urmând să o întâlnească pe câştigătoarea dintre americanca Louise Chirico şi italianca Francesca Schiavone, venită din calificări.

Patricia Ţig a venit din calificări şi va juca în primul tur cu Mariana Duque Marino (Columbia), venită şi ea din faza preliminară.
www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: monica niculescu