x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi Munţii Făgăraş: Petrecere la hotelul capra

Munţii Făgăraş: Petrecere la hotelul capra

de Sorin Anghel    |    15 Feb 2008   •   00:00
Munţii Făgăraş: Petrecere la hotelul capra

Mâine se inaugurează snowpark-ul de la Hotel Capra, din Munţii Făgăraş. Turiştii care ajung în zonă vor avea parte de petreceri în snowpark-ul Fresh-Meat.

Mâine se inaugurează snowpark-ul de la Hotel Capra, din Munţii Făgăraş. Turiştii care ajung în zonă vor avea parte de petreceri în snowpark-ul Fresh-Meat.

 

Zăpada proaspătă a devenit în ultimii ani din ce în ce mai rară pentru amatorii de snowboard. Trei bucureşteni, organizaţi în gaşca Fresh-Meat, şi-au propus să dezvolte acest sport în ţara noastră.

 

IDEAL. Tot ce şi-ar putea dori orice practicant de snowboard se găseşte la nici patru ore de Bucureşti. Trasee pline cu zăpadă afânată şi neatinsă, creste înalte, un drum liber şi o cazare perfectă la Hotel Capra, aflat pe faţa sudică a Munţilor Făgăraş.

 

 

DECOR. În acest loc superb, băieţii de la Fresh-Meat au amenajat un snowpark cu susţinerea celor de la Hotel Capra, ce cuprinde trambuline, ţevi, butoaie şi alte elemente perfecte pentru a practica schi sau snowboard, varianta free-style. Inaugurarea va avea loc mâine, ocazie cu care turiştii vor avea parte de sfaturi din partea experţilor în schi şi snowboard. Când te saturi de acrobaţii în snowpark, nenumărate variante de trasee backcountry stau la dispoziţia amatorilor de freeride, accesul realizându-se fie pe jos, pentru entuziaşti, fie cu snowmobilul.

 

Schi fond

Săptămâna trecută s-a desfăşurat, la Cheile Grădiştei – Braşov, Cupa Dinamo la schi fond. Juniorul Paul Pepene, considerat de Federaţia Română de Schi şi Biatlon drept marea speranţă a acestui sport în ţara noastră, a reuşit să se impună la seniori, acolo unde pe locul doi s-a clasat Zsolt Antal, participant la Jocurile Olimpice de la Torino 2006, acolo unde a condus jumătate din cursă. La feminin, Monica Gyorgy a câştigat proba se­nioa­re­lor, în vreme ce la junioare s-a impus Diana Robu. Altfel, schiorul Florentin Nicolae, participant şi el la ultima “Olim­pi­a­dă albă”, este suspect de ruptură de ligamente la glezna piciorului drept.

Predeal

Ioan Codleanu, din Predeal, va intra în posesia a 23 de hectare de teren în zona pârtiei Clăbucet, după ce a câştigat un proces de retrocedarea cu Primăria. Acest lucru nu afectează în nici un fel do­me­niul schiabil din staţiunea bra­şo­vea­nă. “Terenul meu este sus, spre Gârbova, şi nu are treabă cu pârtiile de schi. Vreau să fac o bază sportivă mo­dernă, care să fie dotată cu pistă de bob şi sanie. Fiul meu este monitor de schi şi vom ridica în vârful muntelui o tabără pentru copii”, a declarat Codleanu.

sorin.anghel@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: ski express schi