x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi O supraviețuitoare a cancerului, prima persoană care a traversat înot Canalul Mânecii de patru ori, fără oprire

O supraviețuitoare a cancerului, prima persoană care a traversat înot Canalul Mânecii de patru ori, fără oprire

17 Sep 2019   •   12:51
O supraviețuitoare a cancerului, prima persoană care a traversat înot Canalul Mânecii de patru ori, fără oprire
Sursa foto: Sursă: Facebook / Sarah Thomas

O femeie din Statele Unite care a învins cancerul a devenit prima persoană care a reuşit să traverseze înot Canalul Mânecii de patru ori, fără să se oprească, relatează marţi Press Association.

Sarah Thomas, în vârstă de 37 de ani, a încheiat marţi, în jurul orei locale 6.30, o provocare eroică înotând peste 54 de ore, fără oprire.

Ea a pornit la primele ore ale zilei de duminică şi iniţial trebuia să parcurgă circa 128 de kilometri însă, din cauza curenţilor puternici, a înotat în jur de 210 kilometri, potrivit BBC.

Sarah Thomas a reuşit această performanţă record la doar un an după ce a încheiat tratamentul pentru cancer mamar.

Sosirea la mal a înotătoarei din Colorado a putut fi urmărită într-o înregistrare video difuzată în direct pe Facebook. Ea a fost întâmpinată în Dover din Regatul Unit de un grup restrâns de susţinători care au felicitat-o pentru reuşita remarcabilă şi i-au oferit şampanie şi ciocolată.

Sarah Thomas a declarat că se simţea ''puţin cam rău'', dar a spus că a fost încurajată ''să continue'' de soţul şi echipa sa.

Înainte de startul în această provocare epică, Thomas a scris într-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook că simţea ''teamă'' şi a recunoscut că ''va avea nevoie de noroc''. Ea a dedicat această provocare ''tuturor supravieţuitoarelor''.

''Sunt foarte obosită şi îmi pierd vocea din cauza apei sărate'', a spus înotătoarea într-un interviu acordat BBC.

Thomas a declarat că în timpul acestei tentative şi-a luat energia necesară din băuturi cu proteine, electroliţi şi cofeină şi a înotat pe lângă ''o mulţime de meduze''.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: canalul manecii record