x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Sporturi OFICIAL. Simona Halep va juca in FED Cup

OFICIAL. Simona Halep va juca in FED Cup

27 Ian 2016   •   14:05
OFICIAL. Simona Halep va juca in FED Cup

Simona Halep, numărul doi mondial, a fost nominalizată în echipa de Fed Cup a României pentru meciul cu Cehia, programat pe 6-7 februarie, la Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale, potrivit comunicatului dat publicității miercuri de Federația Română de Tenis (FRT).


Simona Halep, Irina Begu, Monica Niculescu și Andreea Mitu sunt jucătoarele alese de Alina Tecșor, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României.

''Echipa noastră este formată din Simona Halep (2 WTA), Irina Begu (31 WTA), Monica Niculescu (40 WTA) și Andreea Mitu (96 WTA) pentru meciul cu Cehia. Alexandra Dulgheru (61 WTA), din păcate, este accidentată și nu poate juca pentru România. Ne bucură foarte mult faptul că Simona Halep a decis să joace pentru echipa noastră. A făcut un tratament, și-a amânat operația, și este pregătită să joace în acest meci'', a declarat, pentru site-ul FRT, Alina Tecșor.

Simona Halep anunțase sâmbătă că se va opera la nas și nu va putea participa la meciul de Fed Cup cu Cehia și nici la turneele de la Dubai și Doha.

''Cu părere de rău, țin să anunț că sunt nevoită să renunț la participarea la Fed Cup, deoarece voi fi supusa unei intervenții chirurgicale. Să joc la Fed Cup a însemnat și înseamnă foarte mult pentru mine, de aceea sunt dezamăgită că nu pot participa din nou alături de echipă'', a scris Halep în rețeaua de socializare.

Căpitanul-nejucător al echipei Cehiei, Petr Pala, a anunțat echipa care va juca în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca: Petra Kvitova (7 WTA), Karolina Pliskova (12 WTA), Barbora Strycova (48 WTA) și Denisa Allertova (66 WTA).

Cehia este deținătoarea trofeului și nu s-a întâlnit niciodată cu România în Fed Cup. Cehoslovacia a învins România în 1980 cu 2-1, în sferturile Grupei Mondiale, meci disputat la Berlin. 

×
Subiecte în articol: simona halep